Focaccia podle Romana Pauluse
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení ho potřeme olivovým olejem a posypeme solí.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 090 kJ / 2 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 48,20 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 365,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou.
Krok 2: Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, sekaný rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem.
Krok 3: Necháme ještě kynout na plechu. Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Po vykynutí dáme focacciu péct, po chvíli teplotu stáhneme na 180 °C a dopečeme.
Krok 4: Hotové ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Zveřejněno 12. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lx9
Moje poznámka
Focaccia podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lx9
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 sekundami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 20 minutami
Plněné ořechy
Handour před 31 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 56 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
focaccia dle pavluse,
top recepty focaccia,
recepty romana pauluse,
foccacia s chorizem,
italská fokača,
recepty podle pauluse,
foccacia recept,
fokaca podle pauluse,
fokaca recept podle pauluse,
fokáča s červenou cibulí,
domaci fokaca,
top recept focaccia,
top recepty foccacia,
foccacia pauluse,
foccacia recept paulus,
focacia paulus,
italská foccacia bez kynutí chleba,
vaněk foccacia,
top recepty italská fokača,
podle pauluse recepty
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
sůl,
olej olivový,
olivy s paprickou,
rajče naložené,
rozmarýn,
tymián,
sůl mořská
Komentáře