Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky s čokoládovým krémem z mascarpone (nebo s pařížskou šlehačkou)

Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto případě je to pařížská šlehačka nebo čokoládový krém.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dajda Dajda

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 189 kJ /
3 869 kcal
Bílkoviny54,26 g
Tuky218,95 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 942 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy412,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho odpočinout v chladu. Formičky není třeba vymazávat, těsto obsahuje dost tuku. Stačí když kousky těsta obalíme v polohrubé mouce a namačkáme je do formiček tak, aby uprostřed byla malá prohlubeň. Plníme je maximálně do 2/3, neboť těsto nabude. Upečeme. Krok 2: Jeden až dva dny před použitím naplníme. V původním receptu se košíčky plnily pařížskou šlehačkou: Den dopředu svaříme šlehačku s čokoládou a dáme vychladit. Druhý den vyšleháme a naplníme košíčky. Krok 3: Chceme-li náplň lehčí, připravíme krém z mascarpone , kdy část mléka můžeme nahradit višňovkou. Na čokoládovo-višňovkový krém ušleháme mascarpone s mlékem a likérem, přidáme pudinkový prášek a šleháme do zhoustnutí. Pak ještě zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Krok 4: Košíčky naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a poté dozdobíme "opilou" višní.

TIP: Jednoduchý návod, jak naplnit cukrářský sáček krémem

Zveřejněno 16. 1. 2018

Poznámka autorky Dajda

Vím, že Vánoce jsou dávno za námi a tohle je vánoční cukroví. Ale proč recept nevyužít také během roku. Košíčky lze napéci dopředu a uschovat, a pak naplnit zhruba 2 dny před použitím, aby zvláčněly.

Krém nemusí být jen čokoládový, hodí se také vanilkový (vanilkový pudink + mascarpone nebo vařený pudink + máslo) a pak klasika, obložení ovocem, které přetřeme průsvitnou polevou. Nebo lze využít rychlovku, některý z hotových krémů Dr. Oetker.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky s čokoládovým krémem z mascarpone (nebo s pařížskou šlehačkou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjBW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky s čokoládovým krémem z mascarpone (nebo s pařížskou šlehačkou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjBW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krém maskarponem, jak využít mascarpone, pařížska šlehačka s maskarpone, vánoční cukroví s krémy mascarpone, krem z mascarpone na vanocni cukroví, jaké ovoce se hodí k pařížské šlehačce, košíčky s krémem z maskarpone, vanocni cukroví z mascarpone, krém z mascarpone na cukroví, krem do cukrovi z mascarpone, vánoční cukroví s mascarpone, vánoční cukroví s krémy maskarpone, cukroví s krémem z maskarpone, krém z maskarpone do cukroví, krém z mascarpone do vánočního cukroví, košičky s maskarpone, kosicky plnene kremem slehackovym, šlehačkové košíčky, maskarpone s pařížskou šlehačkou, sladkosti s maskarpone

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, mléko, prášek do pečiva, kůra citronová, šlehačka, čokoláda hořká, pudink čokoládový olé, čokoláda, mléko,

Přidat fotografie receptu