Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi se zelím a mletým masem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 115 kJ /
1 700 kcal
Bílkoviny93,09 g
Tuky62,87 g
Vláknina31,75 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 6,71 g
Sůl16,56 g
Sacharidy178,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se kousky masa od sebe neoddělí. Maso pak ochutíme kořením, nasekaným česnekem, osolíme a smažíme dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo pepře a kmínu použít koření na mletá masa nebo do směsi přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu. Krok 2: Dušené zelí: na dozlatova osmaženou cibuli nasypeme okapané zelí (neproplachovat!), které jemně osolíme, mírně osladíme a pod poklicí krátce podusíme (cca 5-10 minut). Podlévat není většinou nutné, oslazením zelí pustí vlastní šťávu. Krok 3: Gnocchi: brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka (můžeme uvařit i ve slupce a až potom oloupat). Vychladlé brambory nastrouháme nebo dobře rozšťoucháme v míse, je-li třeba, dosolíme, přidáme vejce a mouku dle potřeby. Pokud máme brambory málo moučnaté, doporučuji přidat trošku solamylu (bramborový škrob), aby se noky nerozvářely. Nejlepší jsou brambory pozdní. Ze směsi vyválíme na pomoučněném stole (místo mouky lze použít solamyl) válečky silné cca 1,5 cm, ty nakrájíme na stejně velké dílky, které ihned házíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně odlepíme od dna a po vyplavání je necháme krátce povařit. Doba vaření záleží na velikosti noků, někdy stačí jen půl minuty, jindy třeba dvě. Nejlépe bude, když jeden vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme. Krok 4: Hotové scezené gnocchi nebo noky scedíme a ve větším hrnci promícháme s hotovou mletou směsí, dušeným zelím a můžeme podávat. Krok 5: Zelí můžeme podávat i čerstvé kysané, ale to dáme na talíř vedle gnocchi smíchaných s mletou směsí.

Zveřejněno 18. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se zelím a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vy7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi se zelím a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vy7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
gnocchi s mletým masem, gnochi s mletým masem, noky s mletým masem, gnochi s mletým mletým masem, co podávat ke gnochi, noky s mletým masem a zelím, rizoto s mletým masem a zelim, gnochy s mletým masem, bramborové gnocchi s mletým mletým masem, noky se zelím a masem, pirozek s mletým masem a zelim, noky s mletýmmasem a zelím, gnocchi s mletýn masem, mleté maso a bramborové gnoci, přidat zelí k mletému masu, zapečené gnocchi s mletým masem, recept gnocchi s mletým masem, mleté maso se zelím a bramborových noky, gnocchi s mletým masem recept, gnochi se zelím a mletým masem

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, olej, cibule, zelí kysané, sůl, cukr, olej, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu