Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka z mořské tresky

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 429 kJ /
342 kcal
Bílkoviny73,00 g
Tuky2,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku vyjmeme. Zeleninu i rybu pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do nádoby. Krok 2: Polévku zahustíme máslovou jíškou (máslo,mouka) a ještě cca 12 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem. Dozdobíme petrželkou. Podáváme se smaženou houskou.

Zveřejněno 19. 1. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Jinak můžeme rybu s vývarem rozmixovat a zeleninu vložit zpět. Nebo uděláme rybí krémovou polévku, pak ale rozmixujeme ve vývaru zeleninu i rybku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka z mořské tresky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMjl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka z mořské tresky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JMjl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Pochutnali jsme si moc vsichni,ale hlavne jsem rada,ze chutnala deckam.Takze u nas bude urcite casteji.:-K:-K:-K

Prave jsem polevku dovarila na zitra.Je moc dobra.Zitra jen oprazim housku.Urcite budu delat casteji.:-K:-K:yes::yes:

jemmy: tak si pochutnej, mohla bych ji mít denně:-K:-*

Tak tuhle polévku máme doma rádi, :yes: dělávám ji i z pangasia. Stejné suroviny, ale ještě trochu jiný postup. Větší kousky zeleniny osmahnu na tuku, zasypu hladkou moukou, pak zaliju vodou a povařím. Rozmixuju a teprve do krémové polévky dám povařit filé (je hned hotové) a rozmělním ho na kousky vařečkou. Někdy kořením muškátovým oříškem, jindy dávám divoké koření, pepř, nové koření a bobkový list, a polévku pak doplním lžicí kysané smetany. Je to taková skandinávská varianta. <3

Dajda: díky za tip,udělám příště:-K:-K:-K

Také dělám nejčastěji z tresky, ryby jsou drahé a ta treska je celkem finančně dostupnější. Je to naše oblíbená polévka. Skvělé Ivo ! :yes:

RubyRom: díky:-K

<3<3Tresku kupuji casto,ale polevku jsem jeste nezkousela.Dobry napad:-K:yes:

jemmy: určitě bych si vybrala, díky:-K

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
rybí polévka z mořských ryb, skandinávská rybí polévka, rybí polévka z makrely, rybí polévka, polévka z mořských ryb, polévka z makrely, vánoční rybí polévka z tresky, rybí polévka s treskou, polévka z tresek, treska recept, rybí polévka z kapra a tresky, obrázek tresky, skandinávská polévka z tresky, rybí polévka recept, rybi pokevka z mořských ryb, rybí vývar z tresky, rybí vývar z tresky, skandinávská rybí polévka recept, rybí recepty treska, vývar z mořských ryb

Suroviny:
treska, petržel, celer, mrkev, máslo, mouka hladká, voda, květ muškátový, sůl, petrželka, houska

Přidat fotografie receptu