Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 063 kJ /
254 kcal
Bílkoviny15,12 g
Tuky0,72 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka. Krok 2: Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme. Krok 3: Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka. Krok 4: Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená krkovice s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dnes jsem zelí vařila, dali jsme si ho s pečeným kuřetem. :-K:-K

Vladimír 66:;-) kedluben je docela dost. Zrovna zítra to budu vařit :-)

Vladimír 66 7. 3. 2016 20:00
Díky za recept.20 let jsem kedlubnové zelí neměl,tenhle recept přišel včas!!Chutnalo nám všem,jen ho bylo,bohužel,málo.Kedlubny došly...:yes::yes::-p:-!

hazel: děkuji :-)

Dnes jsem delala poprve kedlubnove zeli podle tohoto recepisu.
Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji

Tématické fráze:
dušená krkovička, zavařování kedluben, kedlubové zelí, dušené kedlubny s vepřovým masem, vepřová krkovice dušená, zavařování kedlubnového zelí, krkovicka dusena, dušena vepřová krkovice, zelí z kedluben, vepřová krkovice se zelím, dušený kedluben, dušená kedluben, co ke kedlubnovemu zeli, krkovička s kedlubnovým zelím, kedlubny recepty, dušená krkovička recepty, krkovice recepty se zelím, zavařování kedlubny, zavařování kedlubnů, recept dusena krkovicka

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř, olej, kedlubna, slanina, cibule, cukr, ocet, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu