Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 063 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji s předsmaženou cibulkou. Zalejeme trochou vody a dusíme do měkka.
Krok 2: Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme.
Krok 3: Slaninu si nakrájíme na kostičky, cibuli taky na kostičky a přidáme ji na osmaženou slaninu. Na to přidáme nastrouhané kedlubny a dusíme cca asi 15 minut do měkka.
Krok 4: Pak zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Moje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Nejnovější recepty
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová svačinka
Přidáno před 14 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 4 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 5 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 5 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 5 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 6 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 8 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
Houska68 před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
Nadezda76 před 10 hodinami
Borůvkové muffiny
NikolaV před 10 hodinami
Česnekové trojúhelníky
Rejpalka před 11 hodinami
Tématické fráze:
dušená krkovička,
zavařování kedluben,
kedlubové zelí,
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřová krkovice dušená,
zavařování kedlubnového zelí,
krkovicka dusena,
dušena vepřová krkovice,
zelí z kedluben,
vepřová krkovice se zelím,
dušený kedluben,
dušená kedluben,
co ke kedlubnovemu zeli,
krkovička s kedlubnovým zelím,
kedlubny recepty,
dušená krkovička recepty,
krkovice recepty se zelím,
zavařování kedlubny,
zavařování kedlubnů,
recept dusena krkovicka
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř,
olej,
kedlubna,
slanina,
cibule,
cukr,
ocet,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (5)