Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s droby a quinoou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 689 kJ /
404 kcal
Bílkoviny55,48 g
Tuky13,47 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy13,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, česnekem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením. Krok 2: Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna necháme vývar "perlit" - táhnout. Během vaření odstraňujeme lžící z vývaru případnou pěnu. Krok 3: Zeleninu z vývaru vyndáme dříve, aby zůstala na skus a taktéž i játra a krky, která nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu, jako srdíčka a žaludky. Krok 4: Po změknutí srdíček a žaludků vývar scedíme, maso ze skeletů obereme a vložíme zpět do vývaru společně s pokrájenou zeleninou a pokrájenými vařenými droby. Krok 5: Polévku dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami, doplníme dle chuti předvařenou guinoou, kterou buď vmícháme přímo do polévky nebo si ji každý nandá do talíře podle vlastního uvážení, dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 1. 2018

Poznámka autora recepty73

Pokud chceme mít polévku tmavší, můžeme skelety a očištěnou zeleninu, před vařením nejprve osolit a vložit do předehřáté trouby na 200 stupňů opéct, ale nutné to není.

Polévku můžeme samozřejmě doplnit i jinou zavářkou dle vlastní chuti - nudle, drobení, játrové nebo drožďové knedlíčky, krupicové nočky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s droby a quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ywn9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s droby a quinoou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ywn9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Polévka musí být moc dobrá,ale umím si představit obírat maso z krků když se podávají celé v talíři,jednou jsem to udělala a od té doby je raděj obírám před podáváním polévky.;-)

Simona Skolakova: :-K...krky obírám jen já a děda, takže čistě naše záležitost;-):-D, maso z krků pro zbytek strávníků je ze skeletů, o krky se nedělíme a nevadí nám si je "ocucat":-D

Tématické fráze:
vývar z kuřecích drobů, kureci vyvar z drobu, kureci polevka s droby, vývar z droby, hovězí vývar s droby recept, jak osolit vyvar, guinoou, kureci droby, kdy osolit vývar, kureci vyvar s droby, kuřecí droby vývar, kdy osolit maso na vývar kuřecí vývar, vaření drobů z kuřete, drůbeží vývar z z kuřecích jater, kureci droby recept, vývar z drob, kuřecí vývar s drobu, kureci zaludky vyvar, vyvar z drobu, kureci vyvar s krky a srdicky

Suroviny:
skelet kuřecí, drůbky kuřecí, cibule, mrkev, petržel, česnek, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl

Přidat fotografie receptu