Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omeletová bábovka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 208 kJ /
528 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 497 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky a klobásku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme. Krok 2: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mletou papriku, hořčici a sůl. Krok 3: Všechno pořádně prošleháme. Krok 4: Kousky paprik dáme do formiček na minibábovky a přidáme kousky klobásky. Krok 5: Zalijeme do cca 2/3 - 3/4 formy vaječnou směsí a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 - 200 stupňů. Krok 6: Po chvilce ztlumíme na cca 150 stupňů. Krok 7: Průběžně kontrolujeme a zkoušíme párátkem, jestli jsou bábovky už hotové. Krok 8: Může se stát, že trochu směsi vyteče, to ničemu nevadí. Je lepší dát směsi míň, v troubě trochu nabude. Krok 9: Po vytáhnuté z trouby ještě teplé vyklopíme a podáváme s pečivem.

Zveřejněno 22. 1. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Potřebovala jsem zlikvidovat vajíčka a chtěla jsme něco "lepšího", než obyčejnou smaženici nebo omeletu.

Množství je individuální - 5 vajec je cca na 2,5 formy o průměru 10 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omeletová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NmG

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omeletová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Johanka, krásne, máš môj obdiv, mňa by to nenapadlo. Netradičné a zaujímavé.

<3Ty jsou moc pekne:-K:yes:

Tématické fráze:
karkulčina bábovka nejlepší

Suroviny:
vejce, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, sůl, sýr tvrdý, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, klobása

Přidat fotografie receptu