Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnová omáčka s koprem

Smetanová omáčka ze zeleniny a vývaru. Její výhodou je, že se hodí k různým přílohám a tak si každý může vybrat podle chuti, jestli si jí dá s knedlíkem, vejcem, bramborem nebo masem.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 675 kJ /
639 kcal
Bílkoviny16,59 g
Tuky40,10 g
Vláknina14,33 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy47,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme oloupanou kedlubnu, pokrájenou na kostičky nebo hranolky a vše spolu krátce restujeme. Krok 2: Zaprášíme moukou a ještě krátce restujeme. Přilijeme za stálého míchání vývar a osolíme. Vaříme přiklopené poklicí do změknutí kedlubny. Nakonec přilijeme smetanu a přisypeme nasekaný kopr. Omáčku dochutíme troškou cukru a octa, případně dosolíme a můžeme podávat. Krok 3: Druhá možnost je, že po změknutí kedlubny přidáme krátce povařit kopr, případně ještě dosolíme a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme kelímek (cca 180 g) husté zakysané smetany pokojové teploty a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme s bramborem nebo knedlíkem a natvrdo vařeným nebo ztraceným vejcem, případně s plátkem vařeného hovězího masa.

TIP: Kedlubny v naší kuchyni

Zveřejněno 24. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjPY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::-K

:yes::yes::yes:

Také dělávám, jenom máme raději brambory. Na stejný způsob je výborná i cuketová, nebo dýňová.:yes:

Mám ráda kedlubnovou omáčku, mám ráda koprovou omáčku, tak tahle by mi rozhodně chutnala taky :-) :yes:

Jana Dorazinová-Remková: elunda: ...díky:-K:-K ...já dal také přednost bramborám, ale klidně bych ji snědl i samotnou, jen tak, s tím vejcem;-):-8:-D

Tématické fráze:
kedlubnová omáčka s masem, kedlubnova omacka, omacky kedlubny, kedlubmova omacka s koprem, kerlubkova omáčka s vejcem, kedlúbnova omacka se smetanou, kedlubnovy privarok, kedlubnova omáčka s vejcem, recept na kedlubnovou omáčku s vepřovým masem a se smetanou, kedlubnová koprovka, kedlubnova-omacka, recepty-omáčky, výborná kedlubnová omacka, v tomhle kedlubnová omáčka, omáčky recepty, kedlubnova omacka top recepty, kedlubnová omáčka videorecept

Suroviny:
kedlubna, cibule, máslo, mouka hladká, vývar masový, smetana ke šlehání, kopr čerstvý, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu