Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpské pirohy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 612 kJ /
1 580 kcal
Bílkoviny36,98 g
Tuky56,27 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy225,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout. Krok 2: Z uvedených surovin zaděláme těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky, čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata. Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem a na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme. Krok 3: Potřeme vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. dozlatova.

Zveřejněno 25. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alpské pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kgq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alpské pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5kgq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pirohy recept, alpské recepty, alpské recepty, smazané pirohy šunka, velký piroh vánoce, recept pirohy, pirožky, pirohy cim jsou nejlepší

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí, olej řepkový, voda, mouka, klobása pikantní, cibule, pórek, olej, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu