Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Moje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 1 hodinou
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 2 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 3 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 11 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 13 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 13 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 13 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 15 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara podle pohlreicha,
tagliatelle ala „carbonara,
spaghetti carbonara pohlreich,
špagety carbonare,
špagety ala carbonára,
špagety carborana,
těstoviny karbonare,
těstoviny karbonara,
špagety carbonara recept,
špagety carborane,
recepty z testovin,
těstoviny carborana,
špagety carbonara,
těstoviny pohlreich,
italské těstoviny recepty pohlreich,
těstoviny carborane,
pohlreich těstoviny,
špagety a la carbonara,
carborana,
penne rigate carbonara
Suroviny:
těstoviny,
česnek,
slanina anglická,
petrželka,
víno,
vejce,
sýr strouhaný,
pepř,
šlehačka,
tuk
Komentáře (15)
V těch pravých musí být vejce, krásně prorostlá slanina,, pepř a pecorino (ovčí sýr), sůl není potřeba vůbec, protože sýr bývá hodně slaný. Česnek být nemusí, ale pokud se osmaží stroužek česneku spolu se slaninou, tak je konečný výsledek chutnější, ale ten stroužek se po osmažený slaniny odstraní.
Do pravého Carbonare se šlehačka, cibule, petržel a víno nedávají. To už se jedná o zcela jiný recept. Pokud je špek (slanina) dobře prorostlý, tak není potřeba přidávat ani olivový olej.