Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový perník

Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a zvládnou ho i málo zkušení v kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,7 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 434 kJ /
4 167 kcal
Bílkoviny79,31 g
Tuky173,56 g
Vláknina44,80 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy549,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku s cukry, kakaem, práškem do perníku, kořením a pudinkem. Krok 2: Dále přidáme omytá, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, mléko, olej a majonézu. Krok 3: Vše důkladně promícháme a vlijeme na plech (26x36 cm), který jsme vyložili pečicím papírem. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 25–30 minut. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 5: Poté rozpustíme nad párou čokolády s máslem. Do rozpuštěné čokolády přimícháme smetanu. Krok 6: Perník necháme vychladnout, potom na něj rozetřeme polevu a necháme ji ztuhnout.

Zveřejněno 30. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk0K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kk0K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Upekla jsem na zkoušku, musím říct že jsem konečně našla ten perník který jsem milovala jako dítě. Kakaa jsem dala jen jednu lžíci. Do všeho dávám méně. Velké díky za ten luxus v ,,hubě''

GabrieleNesv: Moc děkuji💜💖

Tak jsem ho dnes taky musela vyzkoušet, akorát jsem neměla majonézu, a je fakt výborný. Dokonce i náš nejmenší si dal😊

pavlina.simr: Pavli moc děkuji, to potěší😘🖐

Naprosto geniální! Mezi těsto a polevu jsem ještě natřela borůvkovou marmeládu, to spojení je mňamózní, jak říká mladej pán :)

veronika_straka: Mám radost, že chutnal..děkuji moc :)

opravdu výborný, děkuji za recept :)

Dobrý den. Děkuji za výborný recept. Protože jste uvedla, na jak velkou formu je, věděla jsem, že ho budu mít nižší, neb jsem ho pekla na velkém plechu, ale na chuti to neubralo a jen se po něm "zaprášilo". <3 Upeču určitě častěji... :-) Mějte se krásně...

Jemný, vláčný, není přeslazený. Určitě bude péct znovu.

Potřela jsem zakysanou smetanou s cukrem a posypala skořicí. Všem moc chutnal. Super recept!

Vcera jsem tento pernik upekla. Dala jsem mene cukru a ani nepotrela cokolado. Pernik je vyborny. Urcite ho budu delat znovu. Dekuji za recepis

Dělala jsem opravdu přesně podle receptu, výsledek je výborný, jen se mi zdá, že se malinko drobí. Neměla jsem zakysku, tak vršek potřen domácí marmoškou ze špendlíků, což je ke sladkému těstu výborná kombinace. Ukládám a určitě vyzkouším zas.

mika59: Určitě máte pravdu, je to dost cukru, ale my máme rádi hoooooooodně sladké buchty. :-D Ale buchtu ocenil i partner, sice si pricukroval, ale chutnala. :-) Ja děkuji vám za recept.<3

Marketa Volfova: Markétko, no na 350 g mouky si myslím, že 150 g cukru je dost. Ale, zase každý to máme jinak a je pravda, že jablka mají taky svou chuť. Děkuji za zprávu..:-K:-K

Na mě málo sladké, asi málo sladká jablka, příště přidám o něco více cukru. Jinak je perník krásně "mokrý". Snad partner ocení.

:-)<3<3:-K

Zdenka1: ;-) Barborka190: ;-) Oběma vám moc děkuji za vyzkoušení..jsem ráda, že perník chutnal..:-K:-K

Děkuji za recept na tento skvělý perník<3. Moc nám chutnal:-K

Lepší perník jsem nejedla. Úplně bozi ! Vlacny, měkký , nadýchany. Za mě Top. Dekuji za recept .:-K

Mama v kuchyni: Tekutinu jsem opravila, jablka jsem měla loňské a už nebyly moc šťavnaté. Tak jsem to raději připsala.:-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Perník je skvělý <3

Mama v kuchyni: No je to bezmála tři roky, co jsem ho pekla. Mám teď dost jablek, tak co nejdříve upeču a podám zprávu, případně opravím. ;-)

Jsem pro jednou nechtěla experimentovat a vsadit na něco osvědčeného s dobrým hodnocením, ale musím souhlasit s komentářem pode mnou, že té tekutiny je na těsto opravdu strašně málo. Ubrala jsem 50 g cukru i celkem dost kakaa, čili sypkých složek bylo o dost méně, a ač mi chybělo dosypat ještě 150 g mouky, už se to nedalo, protože se z toho daly pomalu vykrajovat perníčky. A to jsem měla jablka opravdu hodně šťavnatá a nemyslím, že by se na nich dal udělat tak velký rozdíl. Určitě ses v tom receptu někde neuklepla, Mili? Jako poradila jsem si samozřejmě a snad budeme mít i dobrý perník, ale původně jsem přesně tohle nechtěla. :-):-)

blankaschwarz: No tady bude asi taky rozhodovat velikost vajec i velikost a šťavnatost jablek..myslím, že přidat mléko nebylo problém ..děkuji za zprávu..:-K

Musela jsem dát o hodně více mléka, s uvedeným množstvím bylo těsto moc tuhé.

Podobný perník peču, jen nedávám Majolku® a přidávám ořechy. S tou Majolkou® určitě vyzkouším ! :yes:

Také jsem včera pekla :yes:<3:-K

Skvělý perník, dala jsem do něj jablka nakrájené na kostičky a ještě jsem přidala ořechy a ledové kaštany jsem taky dala do těsta:-p místo majonézy jsem dala lžičku sádla :yes:

Majkaa: Děkuji moc..;-):-K:-K

Majonéza? To je snad překlep.

dajenka: Ne není to překlep, přidávám majonézu i do kynutých těst...:-)
be.amenity: Majonéza je vlastně olej a žloutky, těsto je kypré..:-K

Konečně další dobrý nápad pro ty moje nenasytné “čokožrouty”:yes::-D Určitě vyzkouším a bude jim snad chutnat :-8 Jen prosím, jakou roli hraje majonéza v těstě? Já tedy jako nejedlík čehokoliv sladkého, jím jen slané pokrmy a majonézu si dávám skoro ke všemu, zbožňuji ji:-8 ...ale ve sladkém dezertu, mne zásada této přísady, jen ze zvědavosti, zajímá:-?:-)

Ten píše, ukládám:-K:yes::yes::yes:

:yes: Jablíčkový perník znám, máme moc rádi :-) . Akorát nedávám Majolku®, ale vyzkouším :-D

Ten musí být výborný:yes::yes:

Tématické fráze:
pernik s jablky, jablkový pernik, perník na plech recept s jablky, perník z jablek, perník s jablky recept, recept na perník s jablky, perník na plech s jablky, perník recept, recept pernik s jablky, jablečný perník, recept na perník, nejlepší pernik s jablky, jablkový perník recept, jablickovy perník, perník s jabkama, jablka recepty, recept na jablkovy pernik, perník jablkový, recept na perník na plech s s jablky, pernik z jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, mléko, olej, jablko, kakao, pudink kakaový, majonéza, prášek do perníku, koření do perníku, čokoláda na vaření, tyčinka ledové kaštany, smetana zakysaná, máslo

Přidat fotografie receptu