Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová čalamáda

Obohaťte svůj jídelníček o houbovou čalamádu. Tato delikatesa spojuje různé druhy hub s aromatickým kořením a zeleninou, čímž vytváří jedinečnou chuť. Ideální jako příloha k masům, sendvičům nebo na topinky.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

savlinka savlinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 957 kJ /
1 185 kcal
Bílkoviny69,50 g
Tuky7,20 g
Vláknina158,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby nakrájíme na větší kousky a vaříme 15 minut ve slané vodě. Poté je scedíme. Krok 2: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku umletou na masovém strojku i se šťávou kterou pustí a přidáme k houbám. Vaříme do měkka. Krok 3: Přidáme kečup, protlaky, sůl, pepř, chilli, česnek podle chuti. Vše smícháme a už nevaříme. Krok 4: Plníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.

TIP: Sterilované houby - osvědčené recepty

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky savlinka

Je to výborné na topinky, ale i pod maso a jinam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66QR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66QR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

U nás letos roste hodně hub,tak děláme tuto čalamádu o sto šest

Znám a pár let už také dělám, je to dobrota i se špagetami nebo na pizzu, spousta využití. I výborný dárek..:yes:

Je super dělám už další várku.dekuji :-K<3:-*

Výborný recept, čalámadu dělám již druhý rok, papriku tří barev, nedávám protlak, jen sladký a ostrý kečup. Děkuji.:yes:

Je to výborné,není co dodat.Jen tak dál,ať si ten život vylepšíme.:yes::yes::yes::-!:-))

Dík za dobrý recept už dělám druhou dávku.;-):yes:

Znám,dělám,je to velká mňamka :-p:yes::yes:

Tenhle receptdělám podobně, vynechávám kečup a rajčata propasíruju místo protlaku. Jinak pro chuť přidávám pár semen hořčice a libečku ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
čalamáda s houbami, čalamáda z hub na topinky, čalamáda z hub, čalamáda z hub s kečupem, čalamáda na topinky, čalamáda s houbama, čalamáda s houbami a kečupem, čalamáda, recept na houbovou calamadu, houby s kečupem, čalamáda z hub- recept, zeleninová čalamáda s houbami, čalamáda z hub se zelim, čalamády z hub, čalamáda na topinky z hub, calamada recept, domácí čalamáda se zelím, calamada z hub a kecupu, čalamada z houbama, čalamada se zelim a houbami

Suroviny:
houby, cibule, paprika čerstvá červená, olej, kečup sladký, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, chilli, česnek

Přidat fotografie receptu