Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 484 kJ /
1 789 kcal
Bílkoviny55,90 g
Tuky158,13 g
Vláknina19,87 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,92 g
Sůl7,24 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu. Nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme, opepříme, zaklopíme a dusíme za občasného promíchání do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy. Krok 2: Přidáme pokrájený květák, promícháme a buď směs nasypeme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí, zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Nebo do směsi přidáme po prohřátí květáku vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Bylinkami pak dozdobíme na talíři. Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wz6z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wz6z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hliva s kvetakem, hliva ustricna na mozecek, recept zapečená hlíva anglická, příprava hlívy ústřičné v květákovém mozečku, zapečená hlíva ústřičná recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, květák, česnek, máslo, slanina anglická, sůl, pepř mletý, vejce, bylinky, mléko

Přidat fotografie receptu