Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou - omáčka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 117 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny16,80 g
Tuky108,02 g
Vláknina23,85 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy35,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme. Krok 2: Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou mrkev, petržel a celer a restujeme za občasného zamíchání. Krok 3: K zelenině vmícháme předvařené houby, bobkový list, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do změknutí zeleniny. Krok 4: Z omáčky vyndáme koření, přilijeme smetanu, přidáme cca dvě rovné lžíce cukru (dle chuti), osolíme, opepříme a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, povaříme a nakonec dochutíme octem. Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborem nebo rýží.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou - omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0Wp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva (bedly, václavky) s kořenovou zeleninou - omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0Wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
hliva dysena na korenovej zelenine, hliva ustricna na kořenové zelenině, polevka z hlivy s korenovou zeleninou, hliva vaclavky

Suroviny:
houby václavky, máslo, olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, bobkový list, pepř, smetana ke šlehání, cukr krupice, ocet, vývar zeleninový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu