Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Výborný a ne příliš složitý dezert připravíte podle našeho receptu. Někde ho nazývají "ptačí mléko". Nadýchané noky z vařené sněhové hmoty s polevou a krémem udělají radost a budou chutnat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 257 kJ /
1 257 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky59,79 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 994 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy127,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko svaříme s vanilkovým luskem. Bílky ušleháme se špetkou soli a cukrem. Krok 2: Lžicí nabereme velké noky a vložíme do horkého mléka. Přiklopíme pokličkou a vaříme mírně asi 5 minut. Peřinky musí být tuhé, když do ní píchneme prstem. Hotové peřinky vyjmeme a položíme na látkovou utěrku. Krok 3: Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (pozor, dno nádoby se nesmí dotýkat horké vody). Krok 4: Šleháme do zhoustnutí a pak vlijeme do horkého mléka. Mícháme do zhoustnutí, pak hrnec postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do vychladnutí. Dáme řádně vychladit do ledničky. Krok 5: Z másla a cukru uděláme na pánvi karamel za stálého míchání. Krok 6: Studený krém dáme na talíř, položíme na něj peřinku a přelijeme karamelem.

TIP: Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci

Zveřejněno 4. 2. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Tento dezert je velmi jedlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOOr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová peřinka v žloutkovém krému s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gOOr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

magdalenka: Já jsem to vůbec neznala, vlastně jsem to zkusila prvně podle receptu z televize. Moc děkuji za komentář.:-K

RubyRom: v detstve u nas bolo toto casto na stole. V lete po nedelnom obede mamka vybrala z chladnicky velikansku misu...prijemne studene a sladke. Vtacie mlieko sa to vola v nasich koncinach.

magdalenka: magdalenka: dělala jsem to tak jak je v receptu. Pro 2 toho bylo dost, menší porce pro 4. :-K

Prosím, krém varíš iba z 500 ml mlieka, nemá tam byť viac mlieka? Ďakujem za odpoveď.

Tomasekkuchar: autorka to napsala diplomaticky:-) jinak by to bylo , že to je třeba prudce žravé:-D

co znamena ze je jedly?

<3 V jedné prastaré kuchařce od Fialové se dezert jmenuje " Ptačí mléko ". Asi že ty nočky připomínají vajíčka.

hospodyne: Tento název neznám, recept jsem viděla na TV Paprika a říkali tomu sněhová peřinka s žloutkovým krémem. :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
zákusek peřinka, tvarohové koblížky, sněhove noky ve vanilkovym kremu, dezert peřinka, peřinka zákusek, žloutkový krém se sněhovými noky, žloutkový krém se sněhovými noky, peřinky s krémem, dezert peřiny, tv paprika recept sněhových dezert, peřiny dezert, sněhové zákusky, sněhový zákusek karamelový krém, sněhová peřinka moučník, žloutkový krém zákusek, jak se jmenuje dezert z vajíček, peřinkaz bílků, postup bilkove perinky

Suroviny:
mléko, lusk vanilkový, bílek, sůl, cukr, žloutek, cukr, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu