Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z Hery

Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat. Závěrečná hmota na polití dokonale nahradí čokoládovou polevu a pokud do ní přidáte ještě trochu rumu, celý moučník se krásně rozvoní.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

heli3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 692 kJ /
4 468 kcal
Bílkoviny98,22 g
Tuky48,74 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 416 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy893,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci smícháme tuk, vodu, cukr, kakao a 5 minut povaříme. Krok 2: Po uvaření 1 hrnek hmoty odložíme bokem. Zbytek těsta necháme trochu vychladnout. Krok 3: Do ostatní hmoty přidáme 4 vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Krok 4: Promícháme a nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo použijeme papír na pečení. Krok 5: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20-30 minut (podle trouby). Krok 6: Po upečení polijeme horký moučník odloženou hmotou a posypeme kokosem nebo strouhanými ořechy.

TIP: Jak louskat vlašské ořechy

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z Hery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRvK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta z Hery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRvK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Peču buchtu je moc dobrá:yes:<3:-)

Sodovka: ja ji znam pod nazvem šup do trouby a moje mami ji prejmenovala na šup do taťky, podle toho jak jí dokázal rychle zdlabnout???????? právě jí peču a už se nemůžu dočkat ????????

A sklenka je co? Nevím jak má být velká- 200ml? 300ml?:-O:-?

Skouším jí často a myslím,že je chuťove boží

Dovolím si odpovědět na několik dotazů staršího data. Odebraná směs ochucená rumem se velice dobře vsákne, když se upečený korpus propíchá na několika místech vidličkou!!! Lije se na horký moučník - hned po vytažení z trouby. Lije se pomalu a tekutina se velice krásně vsákne.;-) Je to osvědčené,dělám to tak pokaždé. Řezy jsou šťavnaté, voní rumem.:-p Hera - celé balení 250g. Před chvíli jsem buchtu vytáhla z trouby. Peču ji roky a znám ji pod názvem Šalamoun. Snad mé rady někomu pomohou. :-)

Sodovka: <3 já ji taky peču dlouho, recept jsem zdědila po mamce, ale vždy to byla "Vařená buchta" :-p

také dělám léta s označením Buchta z Hery a je velmi dobrá:yes::-D
jenom doporučuji (po odlití hmoty do skleničky) před přidáním vajec a ostatních surovin přece jenom chvíli počkat, aby se vám ta vejce neuvařila- hmota je velmi horká:-))

o této buchtě jsem slyšela poprvé až tady,všichni ji znáte pod různými názvy..cítím se až hloupě :-D:-)) buchtička byla moc dobrá,samozřejmě jsem neodolala a ještě hodně teplou jsem ji ochutnala-no žádná sláva,připadala mi strašně mastná,jako kdyby byla pečená na oleji či co :-O Ale po delším stání byla moc dobrá-hlavně ke kafíčku říkal taťka :yes:+5 a fotku

Kolik tam davate toho tuku ? Cele baleni ?

Nikol: 1 hrnek:-p

My tuhletu dobrotu pečeme taky hromadu let jako Hop do trouby.
Dává se do rozpálené trouby, peče se na 180° asi 15-20 minut. Hotová je, až se začnou odlupovat okraje od plechu.
Políváme buchtu hned co se vytáhne z trouby. Ona se totiž ta odložená hmota má vsáknout, aby to nebylo suchý, ale vláčný a navíc teprve pak se na tom horkým a mokrým krásně rozpustí nastrouhaná čokoláda.

zuzun: ona ta hmota navrch by se neměla vsáknout, ale udělat polevu. Já nepolévám horký, ale zchladlý moučník ;-)

tak tohle jsem zkousela a stalo se mi s tim neco divnyho. ta sklena stranou na politi se nevsakla, utvorila nejakou rozpatlaninu:-// kdybych to bejvala nenalila na vrch, byla jinak super

dobry den,jak dlouho se to peče a nakolik se to peče??:-)

pro změnu Hop do trouby anebo Šalamoun, ale tady je to bez rumu:no::-((

Iljusko, zná to podľa mňa celá ČR i SR...

Šup do trouby - znám alespoň 20 let :-(

Znám pod názvem Šalamoun, sypu strouhanou margotkou.:-8

Toto mi je povedomé, že by som tento recept už niekde počula?

Tématické fráze:
recepty z hery, pečeme z hery, hera recepty, moučníky z hery, moucnik z hery, buchta šup do trouby, recept z hery, rychlá buchta z hery, recepty s hery, kakaová vařená buchta, buchta hop do trouby, vařená buchta, buchta s ostružinami, hera, kolac z hery, buchta s herou, recept hera, kokosová buchta z hery, recepty na bábovku z héry, z hery

Suroviny:
tuk hera, voda, cukr, kakao, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu