Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou

Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s jinou oblíbenou přílohou.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 330 min doba přípravy při použití trouby

360 min (30 min příprava + 330 min tepelná úprava, doba přípravy při použití trouby)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 634 kJ /
3 259 kcal
Bílkoviny230,59 g
Tuky224,60 g
Vláknina24,48 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 3,86 g
Sůl9,61 g
Sacharidy73,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso můžeme připravit v troubě nebo v pomalém hrnci (PH). Krok 2: Nejprve maso osolíme, sůl důkladně vmasírujeme do masa a na oleji ho ze všech stran zprudka opečeme dohněda.
Do pekáče nebo PH vložíme na dno pokrájenou cibuli, česnek a na to pak maso. Krok 3: Přidáme čerstvé bylinky a okořeníme drceným pepřem. Krok 4: Podlijeme cca 100 ml vody a přiklopíme. Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C nebo PH zapneme na stupeň II a nastavíme 8 hodin. Krok 6: V troubě po hodině snížíme teplotu na 160 °C a pečeme 4,5 hodiny, nebo dokud maso nebude úplně měkké, rozpadající se na vlákna. Krok 7: Během pečení v troubě sledujeme výpek, popř. podlijeme. Občas maso obrátíme. Krok 8: Když je maso zcela měkké, vezmeme dvě vidličky a jimi přímo v pekáči maso natrháme. Musí to jít lehce. Krok 9: Natrhané maso můžeme pokrájet na kratší vlákna. Smícháme s výpekem. Krok 10: Omáčku připravíme následujícím způsobem:
V kastrůlku zesklovatíme na oleji hodně najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek. Krok 11: Vlijeme rajčatovou passatu, worcester, ocet, hořčici, osolíme kouřovou solí a osladíme javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem. Vmícháme uzenou papriku, bobkový list a opepříme. Krok 12: Necháme provařit a svaříme do požadované konzistence, dochutíme.
Omáčka by měla mít specifickou kouřovou chuť. Krok 13: Maso smícháme s omáčkou a podáváme v bulce jako burger, obložený zeleninou nebo s hranolky.

TIP: Jaké použít hovězí maso

Zveřejněno 11. 2. 2018

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PZz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PZz

Marie

Komentáře (4)

Dnes jsem dodělala šťávu k masu a měli jsme s knedlíkem a špenátem a to tedy byla dobrota. Mňam.

Je to dobré, nicméně trhané vepřové u nás nadále zůstane favoritem.

:yes::yes: parádní recept i prezentace <3:-K:yes:

V originále, aspoň v americkém se to jmenuje pulled pork, takže se dělá z vepřového. Tím nechci říct, že z hovězího to nejde, jen to vepřové netrvá tak dlouho.

Tématické fráze:
trhané hovězí maso, trhané hovězí maso recept, hovězi trhané maso, trhané hovězí v pomalém hrnci, trhany burger, trhané maso v bulce, trhané hovězí maso s bbq omáčkou, trhaná hovězí kýta, trhané maso s bbq omáčkou, trhane maso bbq, trhané hovězí maso v pomalém hrnci, trhané hovězí maso bbq, recept na trhané hovězí maso, trhane hovezi burger, trhané hovezi maso recepty, bbq omáčka recept, trhané maso recepty hovezi, trhané hovězí maso v bbq omáčce, hovězí bbq, trhane govezi

Suroviny:
krk hovězí, cibule, česnek, tymián, olej, cibule, česnek, passata rajčatová, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, ocet, sirup javorový, melasa, hořčice dijonská, sůl kouřová, bobkový list, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu