Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina zelňačka

Zelňačka je oblíbená polévka české kuchyně, která spojuje svěží kyselost zelí s bohatou chutí koření a dalších ingrediencí. Ať už si ji připravíte v lehké variantě, nebo se smetanou, vždy vás zahřeje a navodí příjemnou atmosféru domácí pohody.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marenka.j

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 474 kJ /
830 kcal
Bílkoviny52,74 g
Tuky37,48 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 538 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy67,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce. V menším hrnci uvaříme brambory s kmínem. Vejce uvaříme natvrdo. Krok 2: Když je zelí měkké, zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily. Krok 3: Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou. Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí

Zveřejněno 3. 7. 2009

Poznámka autorky marenka.j

Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7Kr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7Kr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct :-p děláme ji už léta :-K :yes: posílám bodíka ;-)

:-?:-8 Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....:yes:

:-O:-)):-)

Perfektní,i bez masa fakt super :):-p;-):-K:-*

je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit:-(

Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.

zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru ;-)

Marenka.j:-)nevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát;-).Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké:-(.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím;-)

Jak originální postup!:-O Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka:-O Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!:-O

Tématické fráze:
zelňačka, vánoční zelňačka, maminčiny recepty cz, maminčiny recepty, zelňačka recept, recept na vánoční zelnačku, mamincine recepty, recepty maminčiny, smetanová zelnacka, maminčiny recepty.cz, maminčiny, zelnacka mleko, zelnačka smetanová, vaření zelnačka, polévky recepty zelňačka, zelnacka z mléka, zelňačka vánoční, vánoční zelňačka recept, vaření zelňačky, recept zelňačka

Suroviny:
zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, bujón, sůl, kmín celý, pepř mletý

Přidat fotografie receptu