Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina zelňačka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marenka.j

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 474 kJ /
830 kcal
Bílkoviny52,74 g
Tuky37,48 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 1,18 g
Sodík 538 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy67,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde později vznikne zelňačka. Krok 2: V menších hrnci uvaříme pokmínované brambory. Krok 3: Vejce vaříme natvrdo. Krok 4: Když je zelí měkké (asi po půl hodině,) zahustíme ho hladkou moukou rozmíchanou v mléce (připravíme v hrnku) a přidáme uvařené brambory i s tou vodou, ve které se vařily. Krok 5: Dochutíme pepřem, kostkou bujónu a smetanou. Krok 6: Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce.

Zveřejněno 3. 7. 2009

Poznámka autorky marenka.j

Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7Kr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčina zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7Kr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct :-p děláme ji už léta :-K :yes: posílám bodíka ;-)

:-?:-8 Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....:yes:

:-O:-)):-)

Perfektní,i bez masa fakt super :):-p;-):-K:-*

je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit:-(

Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.

zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru ;-)

Marenka.j:-)nevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát;-).Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké:-(.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím;-)

Jak originální postup!:-O Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka:-O Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!:-O

Tématické fráze:
zelňačka, vánoční zelňačka, maminčiny recepty cz, maminčiny recepty, zelňačka recept, recept na vánoční zelnačku, mamincine recepty, recepty maminčiny, smetanová zelnacka, maminčiny recepty.cz, maminčiny, zelnacka mleko, zelnačka smetanová, vaření zelnačka, polévky recepty zelňačka, zelnacka z mléka, zelňačka vánoční, vánoční zelňačka recept, vaření zelňačky, recept zelňačka

Suroviny:
zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř

Přidat fotografie receptu