Suroviny
Porce: na velký hluboký plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 596 kJ / 4 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,26 g |
Tuky | 304,08 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 338,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto poklademe pokrájené ovoce a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 2: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink, do kterého hned po odstavení vmícháme máslo, které necháme rozpustit. Během chladnutí pudink občas promícháme. Až bude pudink vlažný, přidáme tvaroh a vyšleháme krém dohladka, nalijeme na upečené ovocné těsto a necháme v chladu ztuhnout.
Krok 3: Smetanu osladíme vanilkovým cukrem, přidáme ztužovač a vyšleháme do šlehačky, kterou pak potřeme ztuhlou krémovou vrstvu.
Krok 4: Necháme v chladnu krátce proležet, pak nakrájíme a podáváme.
Řezy můžeme dozdobit dle chuti a druhu použitého ovoce (skořice, kakao...), ale není to vůbec nutné.
Řezy můžeme dozdobit dle chuti a druhu použitého ovoce (skořice, kakao...), ale není to vůbec nutné.
Zveřejněno 14. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Báječné ovocné řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA33
Moje poznámka
Báječné ovocné řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA33
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 18 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 39 minutami
Anglická omáčka
romankrejcik před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 1 hodinou
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 2 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 3 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 3 hodinami
Krupičková polévka
vakl1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
ovocne rezy,
řezy s ovocem,
ovocné řezy na plech,
ovocny rez,
luxusní ovocné řezy,
ovocný řez na plech,
recept na ovocne rezy,
lehký ovocný řez,
řezy ovocné,
řezy na velký plech,
top recepty řezy ovocné,
řezy na plech s ovocem,
ovocné řezy recept,
řez s ovocem,
recepty na plech se smetanou a ovocem,
luxusni ovocne rezy,
rezy na plech ovoce,
ovocné řezy na plech,
ovocné řezy recepty,
ovoce řezy
Suroviny:
vejce,
olej,
voda,
cukr krupice,
vanilkové aroma,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
ovoce,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr krupice,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky
Komentáře