Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-citronový koláč

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: na velký hluboký plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 068 kJ /
5 514 kcal
Bílkoviny111,68 g
Tuky253,72 g
Vláknina40,19 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 660 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy675,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky kompotované. Krok 2: Ve větší míse ušleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme olej, skořici, kakao, mouku s kypřidlem, jemně nastrouhanou kůru z celého citronu (pouze žlutou část) a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme pokrájené hrušky i s citronovou šťávou, vše nandáme do připraveného plechu (vymazaného a vysypaného) a těsto rovnoměrně rozetřeme. Posypeme drobenkou užmoulanou ze změklého másla, cukrů a mouky. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Krok 4: Do těsta můžeme přidat hrst nasekaných ořechů nebo rozinky. Koláč můžeme upéct i bez drobenky a před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Zveřejněno 17. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-citronový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EE5Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-citronový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EE5Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hruškovocitrónový koláč, koláč s posýpkou z hrušek

Suroviny:
vejce, cukr, hruška, citron, mouka polohrubá, olej, skořice mletá, kakao, prášek do pečiva, máslo, mouka polohrubá, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu