Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové řezy "polárka"

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 640 kJ /
5 411 kcal
Bílkoviny83,91 g
Tuky327,72 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 837 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy528,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částečně vychladnout a na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
Korpus můžeme mírně napíchat špejlí a pocákat vaječným koňakem, pokud nebudeme řezy připravovat pro děti. Krok 2: Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme hustější pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Krok 3: Smetanová vrstva: na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou. Krok 4: Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.

Zveřejněno 21. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové řezy "polárka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové řezy "polárka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dezert polárka, zákusek polarka, šlehačkové řezy s ledovými kaštany, vanilkové rezy, recept na polarku, puding pravá vanilka máslo náplň, polarka zákusek, polarka dezert, vanilkova zmrzlina polárka, polárka - recept, vanilkové řezy s vaječným koňakem

Suroviny:
vejce, vanilkové aroma, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, voda, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, likér vaječný

Přidat fotografie receptu