Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové řezy "polárka"

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 640 kJ /
5 411 kcal
Bílkoviny83,91 g
Tuky327,72 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 837 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy528,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částečně vychladnout a na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
Korpus můžeme mírně napíchat špejlí a pocákat vaječným koňakem, pokud nebudeme řezy připravovat pro děti. Krok 2: Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme hustější pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Krok 3: Smetanová vrstva: na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou. Krok 4: Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.

Zveřejněno 21. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové řezy "polárka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové řezy "polárka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dezert polárka, zákusek polarka, šlehačkové řezy s ledovými kaštany, vanilkové rezy, recept na polarku, puding pravá vanilka máslo náplň, polarka zákusek, polarka dezert, vanilkova zmrzlina polárka, polárka - recept, vanilkové řezy s vaječným koňakem

Suroviny:
vejce, vanilkové aroma, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, voda, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, likér vaječný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu