Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevetová polévka se zázvorem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie314 kJ /
75 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky0,59 g
Vláknina4,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety krátce povaříme v 0,5 l vody. Scedíme a krevety odložíme stranou. Krok 2: Mrkev, petržel a zázvor nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do vařícího vývaru z krevet. Okořeníme solí, pepřem a chilli. Přidáme vlasové nudle a vaříme cca 5 minut, podle návodu nebo podle toho, jak dlouho je třeba. Krok 3: Nakonec do polévky vrátíme uvařené krevety a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Už nevaříme.

Zveřejněno 25. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetová polévka se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetová polévka se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkpE

Komentáře (9)

V případě, že bych chtěla dělat krevetovou polévku, tak bych si asi koupila spíš neloupané a z krunýřků udělala o něco silnější vývar. Ten bych scedila, přidala zeleninu a až nakonec krevety. Ty už opravdu jen na chvilku, než změní barvu. Zakápla bych třeba trochou rybí, případně sójové omáčky a limetky ;-)

Ja nez hodim krevery do horke vody (vyvaru), tak je lehce obalim ve skrobu. Povarim jenom kratce, nez zmeni barvu do ruzova. Krevety jsou potom krasne sklovite, stavnate a zaroven krehce krupave. Delsim varenim zgumovati. Ale pouzivam vetsi (6cm a zasadne rozmrazene, kdyz nemam cerstve). Tak to delaji ve vetsine Cinskych restauracich.:-)

:-K Vypadá to nádherně :yes:

Polévka se mi líbí, ale chtěla bych se zeptat - máš nějaký zvláštní důvod, proč krevety vaříš zvlášť ? Já bych je dala ke konci přímo do polévky;-):-)

hosta: díky za tip. Upraveno :-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
krevetová polévka, polevka krevetová, recepty se zázvorem, krevetova polévka recept sezazvorem, polévka z mražených krevet, polévka z krevet, vareni mrazenych krevet v polevce, krevstova polevka, dýňová krevetová polévka, krevetová polévka recept, nejlepší krevetová polévka recept

Suroviny:
krevety, zázvor čerstvý, mrkev, petržel, nudle vlasové, pórek, chilli

Přidat fotografie receptu