Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová kedlubnová polévka se smetanou

Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které povaříme a rozmixujeme se smetanou do hladkého krému. Ten pak dozdobíme krutonky a uzeným masem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 813 kJ /
672 kcal
Bílkoviny36,24 g
Tuky31,34 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 939 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy55,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory a kedlubnu oloupeme a pokrájíme. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme brambory a kedlubnu, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Krok 3: Pak zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Krok 4: Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme smetanu. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Chleba a uzené maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme na pánev s rozehřátým olejem a spolu s prolisovaným česnekem opečeme dokřupava. Krok 6: Polévku ozdobíme nasekanou pažitkou.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 27. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjNp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjNp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tejaja (moderátorka): Moc děkuji, mám radost, že chutnala. Děkuji za foto. :-K

Polievka je výborná, vnučka veľmi chválila. ;-) Pridávam fotečku a určite bude repete.:-);-)

:-)<3:yes: dfělám trošku jinak ale máš ji parádní , příště zkusím :yes:. Bylinky (hlavně libeček) nedávám do mrazáku v sáčku ale dávám omyté lítky do skleniček, Je stále zelený a voňavý jako čerstvý.

Veronika.Hrozna: Ano čerstvý libeček je super, používám ho ráda do polévek a omáček. Dnes jsem právě libeček na zahrádce stříhal. Něco nasuším a něco jsem uložila do mrazáku.

Veronika.Hrozna: S tím libečkem, to bylo fantastické ! Dala jsem 5 větviček s pár lístky asi 5 cm dlouhých i se stopkou. Ještě jsou takové jarní, sluníčka je málo, tak to velice příjemně a jemně dochutilo polévečku. :yes:

RubyRom: Dnes mi bylo řečeno, že mám uvařit i příští týden! Už mi roste libeček, tak přidám k polévce. Zase na mne zbyde jen 1 porce.;-(

Veronika.Hrozna: Tak to mám radost:-K

RubyRom: Já odzkoušela jeden talíř, myslela jsem, že bude polévka i na zítřek....... už není! Manžel ji odzkoušel 3 x ,až ke dnu hrnce! :-D:-D:-D Polévkový fantom!

Veronika.Hrozna: Moc děkuji za vyzkoušení.

Výborná polévka. Opekla jsem kostky toustového chleba na bylinkovém másle s česnekem.
Uzené jsem ráno zapomněla vyndat z mrazáku. Pažitka to srovnala. Vůbec mi tam maso nechybělo. Dala jsem bílý a taky černý pepř. <3 Určitě jsem nevařila naposledy! :-K

Zítra odzkouším, specielně na ni, jsem dnes koupila velkou kedlubnu. ;-):yes:

Tématické fráze:
krémová kedlubnová polévka, kedlubnová polévka krémová, kedlubnová polévka se smetanou, kedlubnová polévka, kedlubnová polévka s bramborem, kedlubnová krémová polévka, kedlubnova pilevka, kedlubnová krémová polévka s bramborem, kedlubnová polévka recept, kedlubny recepty krémová polévka, polevka z kedlubny, recept kedlubnová krémová polévka, recepty z kedlubny, kedlubnova polevka krem, kedlubova krémová polévka, kedlubnová polévka se se smetanou, kedlubny recepty, kedlubna polévka, kedlubnova polevka kejřova, kedlibnova polevka

Suroviny:
kedlubna, brambory, máslo, cibule, sůl, pepř bílý mletý, vývar masový, smetana na vaření, chléb, maso uzené, česnek, olej, pažitka

Přidat fotografie receptu