Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 267 kJ /
2 932 kcal
Bílkoviny151,26 g
Tuky16,08 g
Vláknina97,14 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 2,52 g
Sůl6,20 g
Sacharidy498,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy. Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.

Zveřejněno 27. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XvZW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XvZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, pepř, cibule, paprika, mrkev, šťáva citronová, mouka hladká, mouka polohrubá, pepř, česnek, ořech muškátový, mléko, droždí sušené, zelí kysané, zelí kysané, sůl, cibule, cukr, šťáva citronová, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu