Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 267 kJ / 2 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,26 g |
Tuky | 16,08 g |
Vláknina | 97,14 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 498,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa nebo citronové šťávy.
Krok 2: Zelí propláchneme, nakrájíme a na cibuli podusíme. Necháme vychladnout
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
a vymačkáme. Z droždí uděláme kvásek a přidáme do mouky, s ostatními přísadami a se zelím vše propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto dáme
do formiček na muffíny, které dobře vytřeme olejem. Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme žloutkem a posypeme kmínem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-180 stupňů dozlatova. Krok 3: Kysané zelí nakrájíme, osolíme, přidáme cukr, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu a trošku olivového oleje.
Zveřejněno 27. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Moje poznámka
Čočka se zelným bochánkem a zelným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XvZW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
čočka,
pepř,
cibule,
paprika,
mrkev,
šťáva citronová,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pepř,
česnek,
ořech muškátový,
mléko,
droždí sušené,
zelí kysané,
zelí kysané,
sůl,
cibule,
cukr,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře