Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová polévka s řepou a mletým masem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 446 kJ /
824 kcal
Bílkoviny51,80 g
Tuky42,57 g
Vláknina23,06 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy48,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso a restujeme za častého míchání do oddělení masa od sebe. Přidáme protlak, nasekaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, přidáme řepu nakrájenou na tenké hranolky, kostičky nebo plátky. Přilijeme vývar a vaříme cca 20 minut. Krok 2: Řepě trvá vaření nejdéle, takže až po cca 15-20 minutách vaření přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dovaříme doměkka (na skus). Nakonec přilijeme do polévky sekaná rajčata i se šťávou, promícháme, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Krok 3: Polévku je dobré nechat alespoň půl hodiny před podáváním na kamnech odležet, kdy se v ní příjemně rozloží sladkokyselá chuť. Krok 4: Podáváme s kopečkem zakysané smetany ohřáté do pokojové teploty, přizdobit můžeme mladými lístky řapíkatého celeru nebo řepy.

Zveřejněno 1. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s řepou a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrjE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová polévka s řepou a mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrjE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polevka z řapíkatého celeru s mletým mletým masem, rajčatová polévka, polévka z rajčat, polévka z mletého masa a řepy

Suroviny:
řepa červená, maso mleté, celer řapíkatý, protlak rajčatový, rajče sekané, cibule, česnek, olej, vývar masový, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu