Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské podlesníky s podmáslím

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janulle

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme. Přidáme podmáslí a polohrubou mouku a umícháme hustší těsto. Krok 2: Lžící nanášíme směs na pánev a vytvoříme placku. Ne moc tenkou, aby se nerozpadla. Hustotu je potřeba vychytat, popřípadě přidat podmáslí nebo mouku. Smažíme pozvolna do zlatova. Krok 3: Můžeme podávat jak naslano, tak na sladko, posypané cukrem a přelité smetanou.

Zveřejněno 12. 3. 2018

Poznámka autorky janulle

Našla jsem zde podobný recept, ale s jinými surovinami. Dříve se podlesníky dělaly nasucho na sporáku na plotně nebo na zelných listech a vždy bez vajec. Valašsko bylo chudý kraj. My je dnes smažíme na troše domácího sádla na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské podlesníky s podmáslím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jgyv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské podlesníky s podmáslím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jgyv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nedalo mi a vyzkoušela variantu z trouby. Musím uznat, že jsou lepší než z pánve a hlavně je to mnohem jednodušší udělat placičky na pomazaný pečící papír, než hlídat hustotu těsta při smažení na pánvi. Přidávám ještě foto a děkuji za tip:yes:

janulle:
K realizaci se patrně hned tak nepřinutím:-) takže doplňuji:
máti je pekla na plechu vcelku a až posléze je krájela na čtverce:-)

Casino: Ano chutě opravdu neznají hranic;-) A tady to opravdu platí dvojnásob. Kyselo-slané podlesníky a k nim cukr a sladká smetana, bomba:-D

Re: Annava Tak vidíte a já měla za to, že recept je původem z valach a přitom podlesníky znali i na karlovarsku:-O

Tu sladkou variantu neznám,ten slaný recept mám od babičky z Mnichova,která byla v roce 1948 odsunuta z Karlovarska,takže chutě neznají hranic.

Díky za komentáře, také mám recept od starousedlíků z valašska. Naše děcka milují hlavně tu sladkou variantu pocukrované a máčené ve sladké smetaně. Tak si ale dřív asi lidi neužívali;-( Jinak tu variantu z trouby určitě příště vyzkouším. :yes:

janulle:
Buďte ráda za svá dítka:-) To moje maličkost, stran konzumace podlesníků, své rodičce podobné radosti moc nedopřála;-(
Jj, podlesníky posladku v troubě pečené znám důvěrně:-((
Zbaštím (vyjma jedné zelené byliny a římského kmínu na který si ale programově pomaloučku zvykám) všechno a tady jsem si vzpomněl na jídlo, které pro mě bylo tortura nejvyššího stupně 8-(
No, chutě prý se mění...:-)
Po desetiletích vyzkoušíme a uvidíme...:-D

Dělám zrovna tak,ale peču v troubě na papíru potřeném sádlem.Těsto nabírám lžící a rukou namočenou v kefíru tvaruji placky.Tento recept znám od babičky ,která tyto placky podávala ke guláši.

určitě vyzkouším, brambory na jakýkoliv způsob mám ráda. :-K

Tématické fráze:
valasske podlesniky, podlesniky, placky z podmáslí, placky podlesníky, recept na podlesniky, podlesník, recepty s podmáslím, recepty podlesniky, placky recept z podmáslí, placky brambory podmáslí, podlisník, valašský podlesník, recept na valašské podlesníky, valašské podlesníky recept, brambory podmasli recept, toprecept podlesniky, valasske koblížky recepty, placka s z podmáslí, valašské domácí bramborové placky, placky s z podmáslí

Suroviny:
brambory, podmáslí, mouka polohrubá, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu