Kapusta čili kel
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji pak doplní česnekové kousky masa, které zvolíte podle vaší chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 408 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 0,13 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu nakrájíme, tvrdé košťály odstraníme a polovinu kapusty nasypeme do velkého hrnce. Přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory, dosypeme zbytek kapusty, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme.
Krok 2: Občas promícháme a zkontrolujeme podlití, na dně musí být stále voda. Dusíme do změknutí brambor. Po vypnutí rozšťoucháme, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky) a majoránku.
Krok 3: Ke kelu se ideálně hodí česnekové maso. Plátky nebo kousky vybraného masa zaprášíme moukou a promneme (nebo plátky v mouce obalíme). Vhodíme je do rozpáleného tuku, zatáhneme, podlijeme vodou nebo vývarem, případně přihodíme kostku bujonu, opepříme, přidáme hodně rozetřeného česneku a dusíme do měkka.
Zveřejněno 17. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Moje poznámka
Kapusta čili kel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wD0z
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 16 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 5 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 5 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
kel,
recept na kel,
kel recept,
kapustovy kel,
kapusta recepty,
kapusta kel,
kel s bramborem,
recept kel,
kel recepty,
kel kapusta,
recepty kel,
kapusta recept,
kapusta recept kel,
kuřecí maso v kapustě-vynikající,
kel z kapusty,
jak udělat kapustu,
dušená kapusta kel,
kěl kapusta recept,
kel s brambory,
recepty z kapusty
Suroviny:
kapusta,
brambory,
voda,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
maso kuřecí,
česnek,
mouka hladká,
olej,
vývar masový
Komentáře (5)
No, to už je ale jiná pohádka, že
sikulka7:
A opravdu vám česnek delší tepelnou úpravou zhořkne?