Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cauliflower "hotwings" (marinovaný květák)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

barborakitchen barborakitchen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 014 kJ /
242 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky22,10 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy10,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Krok 2: Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout. Krok 3: Než květák oschne, tak uděláme z hrašky těstíčko na obalování a to tak, že přidáme vodu a rozmícháme do konzistence řidší hořčice. Krok 4: Květák poté obalíme v těstíčku z hrašky a v kukuřičné stouhance. Krok 5: Pečeme zhruba 25 minut, v polovině pečení květák obrátíme, aby se opekl z obou stran. Krok 6: Po upečení je květák moc dobrý a i bez marinády bych se nebála ho naservírovat na oběd. Krok 7: Na marinádu smícháme všechny ingredience. Krok 8: Květák po 25 minách vytáhneme z trouby a ze všech stran na něj napatláme marinádu. Krok 9: Vrátíme ho do trouby ještě na cca 10-15 minut.

Zveřejněno 21. 3. 2018

Poznámka autorky barborakitchen

Celý tento oběd byl takový zbytkový, však to znáte. Skvělě se k hotwings hodily pečené batáty, tempeh a dip z guacamole.

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cauliflower "hotwings" (marinovaný květák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm0B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cauliflower "hotwings" (marinovaný květák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jm0B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Pečieme "na sucho"? Úplne bez použitia oleja, ani nepostriekať olejom? Dík.

Super recept, moc pěkné fotky a název se taky povedl. :yes: :-K Je škoda, že lidé hledají ve všem jen chyby :-(

Zobrazit starší odpověď

hosta: Jistě, proč ne. Ale proč ta angličtina? Já zase jednou nevím, zda jsme v Anglii, USA nebo v Čechách:-! Kromě toho ten český ekvivalent je zavádějící - ne každý umí dobře anglicky.
Na druhé straně: Zkuste si zmíněný ananasový dort bez ananasu udělat. Když ho necháte správně uležet, nebudou Vám Vaši strávníci věřit, že tenhle moučník ananas niky neviděl! A ani ho nemusíte nazývat "pineapple cake". :-p

cathleen: Tak to rozhodně nedělám, skáčou mi na obrazovku samy! Bohužel. :no:

Zobrazit 4 starší odpovědi

Hotwings? :-O

Dajda: Dala jsem při aktivaci do uvozovek, tak proč ne - pro vegany;-), je mezi veganskými recepty. Asi stejně, jako různé zeleninové pizzy či carpaccia:-). Asi stejně, jako tvůj ananasový dort bez ananasu;-)

Tématické fráze:
recepty na obalovany květák s kukuricnou strouhankou, kvetak pro vegany, marinovaný květák z trouby, obalovaný květák pro vegany, pečeny kvetak v troubě vegan, recept pečený květák marinovaný, vegan kridylka z kvetaku, marinované batáty, jak správně obalit květák, pečený kvetak pro vegany, pri kolika stupnu se smazi květák, křidýlka hotwings recepty, marinovaný pečený květák

Suroviny:
květák, hraška, voda, pepř, strouhanka kukuřičná, omáčka chilli, kečup sladký, olej, pepř, koření chilli, ocet, česnek

Přidat fotografie receptu