Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková s domácím knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

barborakitchen barborakitchen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 974 kJ /
2 145 kcal
Bílkoviny54,00 g
Tuky39,00 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl2,00 g
Sacharidy385,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troše oleje zesklovatíme cibuli a přihodíme koření, aby se hezky provonělo. Krok 2: Po chvíli přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a posypeme trochou cukru, aby zkaramelizovala. Krok 3: Poté podlijeme vodou a vaříme pod pokličkou, cca 20-25 minut do změknutí zeleniny. Krok 4: Po uvaření vylovíme koření, rozmixujeme, vmícháme 3/4 smetany a dochutíme solí, pepřem a octem. Zbytkem smetany omáčku ozdobíme při servírování. Krok 5: Na knedlík uděláme kvásek z půlky kostičky droždí. To dáme do misky, posypeme cukrem, zalijeme trochou vlažné vody, rozmícháme a necháme chvíli odstát. Krok 6: Ve větší míse smícháme sypké ingredience a promícháme. Krok 7: Poté přilijeme kvásek a hrnek perlivé vody, vypracujeme těsto a necháme pár minut odležet. Krok 8: Pak vyválíme 2 válečky a vhodíme do vařící vody na 25 minut (v půlce knedlík otočíme). Po uvaření můžeme rovnou krájet. Krok 9: Výborná je podávaná s tempehem.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Poznámka autorky barborakitchen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvky

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvky

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tejaja: Terezko, to Tvůj chléb je oproti těmto knedlíkům "zářivě bílý" - také mi na první kouknutí připadlo, že to je něco z máku.
:-( Můj první dojem z fotky (aniž bych četla cokoliv jiného), byl karbanátek na bramborové kaši a k tomu něco černého.

Ak autorka použila čisto pohánkovú múku, tak to musí byť tmavá knedľa. Pozrite na môj chlieb, ktorý je čisto z pohánkovej múky. Viem, že je rozdiel medzi knedľou a chlebom, ale teraz sa jedná o farbu. ;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/47865-pohankovy-c...

Tiež by ma zaujímala tá farba nedlíkov...aj to, že v nich autorka pri výrobe použila droždie a nechala ich len pár minút odležať. Aké sú potom konzistenčne? Na nejaké pórovité kysnuté sa veľmi nepodobajú. Ale asi neodpovie.

No, já používám pohankovou i žitnou mouku dost často, ale ještě nikdy mi nevzniklo nic takhle tmavého, tady to skoro vypadá na knedlíky z mletého máku :-O

Angel 666: Taky si myslím, že to bude takhle extrémně tmavé od máku. Dokonce by to mohla být maková mouka sama o sobě. Vizuálně mi to totiž k surovinám nějak nehačá.

Já vím, že autorka nereaguje, ale kdyby se sem náhodou podívala, tak bych se chtěla zeptat, proč jsou ty knedlíky tak černé ?:-)

cathleen: díky za vysvětlení:-8

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
knedlík ke svickove, knedlíky ke svíčkové, svíčková s knedlíkem, knedlík ke svíčková, svíčková s bramborovým knedlíkem, recept na domácí svickovou, svíčková s knedlíky, svíčková bez knedlíku, knedlik k svičkove, jaké knedkíky ke svíčkové, knedlíky ke svíčkové bez droždí, jake knedlíky ke svíčkové, domácí svyckova, špičková s knedlikem, domaci.svickova, nejlepší svickova třtinový cukr, knedla ke svíčkové, svičkova z knedlikem

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, cibule, smetana rostlinná, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, ocet, cukr třtinový, celer, mouka hrubá, burizony, voda perlivá, droždí, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu