Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková / brokolicová minutka s masem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie915 kJ /
219 kcal
Bílkoviny40,95 g
Tuky2,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy6,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme, povaříme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat. Kari koření můžeme přidat i do vody, ve které zeleninu budeme vařit. Krok 2: Maso pokrájíme na menší kousky nebo nudličky, okořeníme a osolíme dle vlastní chuti a na oleji osmažíme za občasného promíchání doměkka a dozlatova, ke konci smažení přisypeme k masu dobře okapaný květák nebo brokolici a dosmažíme vše společně, nakonec lehce zeleninu s masem zakápneme sojovou omáčkou (nemusíme). Krok 3: Podáváme pro větší jedlíky s menší bramborovou nebo zeleninovou přílohou nebo samostatně.

Zveřejněno 21. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková / brokolicová minutka s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rq1w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková / brokolicová minutka s masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rq1w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brokolice a květák maso recepty, placičy z drůbežího masa květáku a brokolice, minutka z vepřového, veprové na brokolici a kvetáku, brokolice s květákem a uzeným

Suroviny:
květák, maso drůbeží, olej, koření kari, sůl, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu