Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na majoránce

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 656 kJ /
3 742 kcal
Bílkoviny229,72 g
Tuky267,42 g
Vláknina43,43 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 2,64 g
Sůl6,34 g
Sacharidy92,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme. Krok 2: Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa, ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Omáčku necháme deset minut povařit a nakonec zjemníme smetanou. Vložíme do ní na plátky naporcované maso a obojí ještě společně prohřejeme a dochutíme. Krok 3: Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme celer, brambory a česnek. Vaříme doměkka. Celer i brambory scedíme a rozmačkejte. Přidáme nakrájené máslo a šťoucháme dohladka a krémova. Osolíme a opepříme. Krok 4: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opražíme. Přidáme scezený hrášek a krátce prohřejeme.

Zveřejněno 25. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ml91

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ml91

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jsem byla trochu na rozpacích z vařeného jehněčího... ale na druhé přečtení jsem si to představila hotové :yes::yes::yes: až potkám jehněčí vhodné k této úpravě...ale líbí se mi to tak, že to snad uvařím i z kousku vepřového plecka.....

Vařené jehněčí je celkem běžná úprava např. v arabských zemích.

Tématické fráze:
jehneci na majorance, jehněčí recepty, jehněčí maso na majoránky, jehněčí s majorankou, jehněčí maso na majoránku, jehněčí pečeně na majoránce, jehněčí kýta na majoránce, jehněčí recept, jehněčí maso na majorance, jehněčí na smetaně s nivou a majoránce, jehněčí na majoránce - recepty, jehněčí na majoránce recept, jjehněčí na majoráncce, jehněčí pečeně na česneku a majoránce, jehněčí plec na majoránce, omáčka z předního jehněčí, jehněč na majoránce, recept-jehneci plec nahrasku, varene jehneci s omackou

Suroviny:
maso jehněčí, celer, petržel, cibule, vývar, sůl, máslo, cibule, mouka hladká, vývar, česnek, majoránka, smetana sladká, česnek, máslo, pepř, hrášek, slanina anglická

Přidat fotografie receptu