Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort (Carrot cake)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 449 kJ /
8 712 kcal
Bílkoviny127,49 g
Tuky584,04 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 5,37 g
Sůl13,24 g
Sacharidy723,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse jsem smíchala hladkou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl. Krok 2: Do jiné mísy jsem dala třtinový a krupicový cukr, vejce, slunečnicový olej a ručním šlehačem důkladné promíchala. Do připravené mokré směsi jsem přidala suchou směs, hrubě namleté ořechy a opět důkladně promíchala. Na závěr jsem do těsta vmíchala na hrubo nastrouhanou mrkev. Mrkev můžete nastrouhat i na jemno. Krok 3: Připravila jsem dortovou formu, Ø 24 cm, vymazala ji máslem, vysypala hrubou moukou a vlila do ní připravené těsto. Do těsta můžete přidat rozinky nebo brusinky. Prostě to, co máte rádi. Krok 4: Formu s těstem jsem vložila do předem vyhřáté trouby na střed a prvních 15 minut jsem dort pekla na 180°C. Poté jsem teplotu snížila na 160°C a pekla další hodinu a půl. Doba pečení hodně záleží na vaší troubě a na tom, jak velkou formu použijete. V případě, že by vám těsto navrchu dortu tmavlo, ale uvnitř bylo nedopečené, povrch dortu zakryjte alobalem. Krok 5: Po upečení jsem nechala dort vychladnout a připravila krém. Krok 6: Na ten jsem do mísy od robota dala změklé máslo, které jsem vyšlehala do pěny. K máslu jsem přidala žervé a opět vyšlehala. Nakonec jsem přisypala moučkový cukr. Ten jsem přidala podle chuti. Vše jsem důkladně v robotu vyšlehala a nakonec ještě promíchala stěrkou. Krok 7: Na vychladlém dortu jsem nožem naznačila řez a dort podélně rozkrojila. Pokud byste chtěli tento dort někomu připravit, doporučuji korpus péct den předem a přes noc nechat v lednici. Při krájení se nebude tolik drolit. Krok 8: Vrchní část dortu jsem použila jako spodní část dortu. Pokud byste měli vršek vypoulený, seřízněte ho. Spodní část jsem potřela vrstvou krému a na ní přiklopila druhou část, tedy původní spodek dortu a celý povrch dortu včetně boků jsem potřela zbylým krémem. Krok 9: Boky jsem dozdobila namletými vlašskými ořechy a část dala i na vrch dortu.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort (Carrot cake)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmny

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort (Carrot cake)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jmny

Tématické fráze:
carrot cake recept, carrot cake, mrkvový dort s žervé, mrkvovy red velvet, carot cake recept, mrkvový dort recept žervé, krém žervé s maslem na dort, mrkvový cake, mrkvový dort s krémem z žervé, karot cake recept, carott dorty, pečení z žervé recept mrkev, carotcake, mrkvový dort se žervé, dort s žervé, casrote cake, karot cake, carottcake top recepty, carot cake, recept na carrot cake

Suroviny:
mouka hladká, soda jedlá, skořice, sůl, cukr třtinový, cukr krupice, vejce, olej slunečnicový, ořechy vlašské, mrkev, máslo, sýr žervé, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu