Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 230 kJ /
294 kcal
Bílkoviny7,74 g
Tuky1,86 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy57,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži zalijeme 1:2 množstvím vody a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a uvaříme ve vodě do měkka.
Rajčátka nakrájíme na půlky. Krok 2: Až bude rýže i mrkev hotová, smícháme je a přidáme rajčátka, hrášek a kuřecí maso.
Kuřecí maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy a pokrájíme ho na menší kousky. Ty pak přidáme k rýži. Krok 3: Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a sušeným česnekem.
Sojovou omáčku přidáme podle chuti (já jsem dala jen kapičku pro zvýraznění chuti).

Zveřejněno 28. 3. 2018

Poznámka autorky Michaela.Koc

Použila jsem kuřecí prsa ve vlastní šťávě od značky Sun a Field. Jsou krásně šťavnatá a chutě velmi dobré. Doporučuji vyzkoušet. K dostání jsou dvě varianty, buď ve vlastní šťávě nebo ve slunečnicovém oleji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLY6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Také dělám rizoto s kuřecím z plechovky, ale používám maso jiné značky ( Mei Ning). Za mě super recept.:-K:yes::yes:

No, taky občas dělám ptákoviny;-) zhusta i s rýží; a kdo neééé, že;-)
V záhlaví se píše:1 porce :-O
"2 plechovky kuřecí prsa ve vlastní šťávě" to je patrně 160 g, že?
"... maso necháme odkapat, abychom se zbavili přebytečné šťávy..." PROČ:-?:-O
Mrkev se vaří zvlášť ? Asi aby si i myčka přišla na své, že:-K

Frantiska: Nikdy jsem to nezkoušela. Jestliže to máte osvědčené, tak budiž. Myslím si ale, že doba vaření rýže a mrkve může být různá. Je pravda že záleží na druhu rýže.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
kuřecí maso na šťávě, kuřecí rizoto, kuřecí maso na šťávě recept, prsa na štavě s rýží, kuřecí prsa ve vlastní štávě, štava pod kuřecí maso s rýží, rizoto z plechovky, ryzeto se štavou, jak se dela ryze s kuřecím masem, rizoto s masem ve vlastní šťávě, kuřecí prso ve ve vlastní šťávě, kuřecí prsa s rýží na šťávě, kruti maso ryze stava, kureci prso na vlastni stave, kureci prso ve vlastní šťávě, štáva na rizoto, kureci maso ve vode, kureci na stave s ryzi, kureci rizoto recepty, recept z plechovky maso na stave

Suroviny:
rýže jasmínová, prsa kuřecí, mrkev, rajče cherry, hrášek mražený, sůl, pepř, koření chilli, česnek sušený, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu