Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový guláš s klobásou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 226 kJ /
1 966 kcal
Bílkoviny199,43 g
Tuky101,42 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 2,61 g
Sůl5,80 g
Sacharidy47,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit. Krok 2: Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vsypeme papriku, sůl a česnek nakrájený na plátky. Po zamíchání maso zaprášíme moukou a zalijeme pivem. Krok 3: Přivedeme k varu a podle potřeby dolijeme vývar. Vaříme a až bude maso poloměkké, přihodíme klobásu a dovaříme do měkka. Krok 4: Guláš dochutíme pepřem a podle chuti můžeme přidat ještě utřený stroužek česneku a chilli. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 28. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMZW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový guláš s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

casino: Já pivo taky nedávám,manželovi chutná jen v půllitru:-D,víno občas dám i do jídla,ale jen bílé.

Frantiska: Velká pravda!:yes:

Eja57: No jo," zadařilo se" ! A to maso,;-(:-!8-(

Veronika.Hrozna: no, zkazit burgundské blbým vínem ;-(;-(;-( sám recept trochu napovídá, ale nemusí to být až tak...ale robustní červené to určitě chce....

Víno i pivo bohužel dělá hodně, já sice krabicové a ani láhev nad 250 Kč na vaření nepoužívám, ale rozdíl ve vinarich i odrůdách poznám nejen já, ale i vínem nepoznamena rodina. Komentář zní: dnes se to moc nepovedlo, co jsi udělala jinak?

Pivo na vaření nemá být příliš hořké, varem se to zvýrazní

Ano a pak když nedostanu koupit to příslušné víno, aspoň vím , že mám koupit něco podobné a nedávat tam patoky. :-(( Není nic horší než, zkazit krásné hovězí. 8-(

Veronika.Hrozna: no, to věřím;-(

Je fajn, když autor receptu napíše přesně, jaké pivo/víno použil...u těch piv to podle mne platí ještě víc než u vína....

casino: Možná některý recept ano, ale mě se to nevyplatilo při hovězím po burgundsky. Dala jsem levné víno , bylo mi líto nalít tam drahé a nebylo to ono! Trpce jsem litovala, nešlo to nijak upravit! :no:

Eja57: "...co bych nepila to nedám do jídla..."
Jj, říká se to :-K
Nic nelidského mi ale nejni cizí...:-D
Kdysi jsem zneužil mančaft a udělal pokus s červeným krabicákem a 10x dražším vínem s korkem:-)
Rozdíl byl patrný v barvě, to jo 8-(
V chuti také, leč jídlo nebylo 10x horší, že :-) A dokud jsem nezmínil víno v kartonu, tak kategoricky proti jídlu s ním se nikdo nevymezil ;-)
S pivem nevařívám...
No a s vínem prakticky, až na pár výjimek, taky neééé :-)
Zato paní casinová může víno v jakékoli formě...;-)

Handika: není to obecně výběrem piva? u černého nevím, ale u světlého se obecně doporučuje kvalitní desítka a ne Plzeň...já vařím spíš s vínem, tam platí absolutně - co bych nepila to nedám do jídla...

Vsude kde je pivo,tak to neni ono.S alkoholem nevarim.

Guláš můžu vždycky a všude a všechny:-K

Vepřový guláš jsme měli včera. Příště přidám klobásu a pivo.:yes::-K

Tak to bych si fakt dala. Guláš mám ráda na všechny způsoby :-p:yes:

Tématické fráze:
veprovy gulas, gulas s klobasou, vepřový guláš recept, vepřový guláš s uzeným recepty, moravský vepřový guláš, vepřový guláš s párkem, veprovy gulas s klobaskou, gulas s veproveho, guláš z klobásy, guláš vepřový, gulaš klobasky s masem, chalupářský klobasovy guláš, levný vepřový guláš, guláš klobasa, guláš s masem a klobáskou, vepřový s klobásou, masový guláš s klobaskou, vepřový guláš levný, gulas s klobaskovi, guláš z klobásou

Suroviny:
krkovice vepřová, klobása, cibule, česnek, pivo černé, vývar, mouka hladká, sádlo, paprika, paprika sušená pálivá, kmín celý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu