Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým medvědím česnekem.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 305 kJ /
551 kcal
Bílkoviny61,50 g
Tuky19,68 g
Vláknina1,13 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,00 g
Sacharidy31,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme cca 10 minut, občas prošleháme, aby se neutvořily žmolky. Krok 2: Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Krok 3: Bylinky omyjeme a nakrájíme (nebo nastříháme) najemno. Krok 4: Hotovou polévku dochutíme pepřem, případně solí, ale to většinou není potřeba, uzený vývar je slaný dost a vmícháme připravené bylinky. Už nevaříme.

TIP: Jak vařit uzené maso

Zveřejněno 1. 4. 2018

Poznámka autorky maris

Uzený vývar není zrovna zdravý, ale jednou za čas a se spoustou bylinek nám určitě neuškodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knwJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s krupicí a jarními bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/knwJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Maruško děkuji, uzenou polévku mám ráda, vím, že je hodně nezdravá:-8, nedělám ji často - takže jednou za čas....;-):-)

:-)<3:yes::yes: určitě by mi polévka chutnala - ono většinou to méně zdravé je moc dobré ;-) pěkný recept i foto:-K

Podle barvy na obrázku jsem původně myslel, že je to ta naše nejoblíbenější uzená polévka:-)
A v čem je ta naše jiná?
Podává se s popencem (lidově uponka) a na stole si hodovníci polévku podle chuti zjemní (nebo nezjemní) mlékem:yes:

Tématické fráze:
uzená polévka s mladou jarní cibulkou, recepty s bylinkama, uzená polévka s krupicí

Suroviny:
maso uzené, vývar uzený, krupice, česnek mědvědí, petrželka hladkolistá, pažitka, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu