Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 476 kJ /
353 kcal
Bílkoviny8,19 g
Tuky1,20 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,49 g
Sacharidy71,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí jazyk vaříme v osolené vodě mírně, tak 3-4 hodiny.
Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky. Krok 2: Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na centimetrové kostky a dáme do kastrolku vařit se smetanou, solí a pepřem. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré. Krok 3: Na pánev dáme všechny ingredience potřebné na omáčku kromě vody a kukuřičného škrobu, necháme rozpustit a spojit. Nakonec přilijeme promíchaný škrob s vodou a krátce povaříme. Je-li potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody. Krok 4: Do takto připravené omáčky vložíme nakrájený jazyk a už ho v ní jen prohřejeme. Krok 5: Jako přílohu máme dvě minuty povařenou brokolici, kterou pak orestujeme na másle. Krok 6: Na ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, které osmažíme na oleji.

Zveřejněno 2. 4. 2018

Poznámka autorky medanek

Touto úpravou dostane jazyk jinou a lepší chuť.

Servírujeme s bramborem, nebo i s knedlíkem.

Jako ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, usmažených na oleji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG89

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG89

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Skvělý recept. Celerové pyré si výborně rozumí s uzeným jazykem a pikantní omáčkou. Na knedlíček lístek másla a dobrota je na stole. :yes: Přidávám fotku a recept ukládám k rodinným klenotům. Díky za něj.

Všechny Tvé recepty jsou luxusní a tak je to i s tímto. Nádherně prezentované. Já jsem uzený jazyk neviděla již dlouho a také ho máme rádi.:yes:

RubyRom: Moc děkuji Romi, je k dostání běžně v Globusu. Nevím jestli ho máš někde poblíž, ale zkus se podívat.:-):-K:-K

Máš to krásné a nepochybuji i skvělé, jako vždy:-8

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani, chutnalo všem:-8:-K A nejvíc mně, miluji pikantní a ostré omáčky :-p

Ani jsem nemusela recept rozkliknout, jen podle obrázku jsem poznala, že je Váš. Nádhera. Uzený jazyk milujeme.:-K:-K

hospodyne: Děkuji, také ho máme moc rádi :-):-K

Krásný receptík a nádhera na talíři,to je jak z Alcronu;-):yes:

Simona Skolakova: Moc děkuji :-):-K

Tématické fráze:
uzený hovězí jazyk recept, uzený hovězí jazyk recepty, uzený hovězí jazyk, hovězí jazyk recept, hovězí jazyk recepty, hovězí jazyk, uzený jazyk recept, hovězí jazyk recept v sojové omáčce, uzený jazyk, hovězí uzeny jazyk, omáčka demi-glacé, hovězí jazyk s černou omáčkou, uzeny hovezi jazy na omacku, omacka demi glace, uzený jazyk s omackou, pokrmy z uzeného jazyka, hovězí jazyk, recept, recept z hovezího, uzený jazyk omacky, recept na hovězí jazyk

Suroviny:
jazyk uzený, celer, smetana na vaření, sůl, pepř bílý, kečup sladký, omáčka sojová, cukr třtinový, omáčka chilli, česnek, demi glace, škrob kukuřičný, sůl, pepř, voda, brokolice

Přidat fotografie receptu