Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 476 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,19 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 13,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,49 g |
Sacharidy | 71,00 g |
Postup přípravy
Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky. Krok 2: Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na centimetrové kostky a dáme do kastrolku vařit se smetanou, solí a pepřem. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré. Krok 3: Na pánev dáme všechny ingredience potřebné na omáčku kromě vody a kukuřičného škrobu, necháme rozpustit a spojit. Nakonec přilijeme promíchaný škrob s vodou a krátce povaříme. Je-li potřeba, můžeme přidat ještě trochu vody. Krok 4: Do takto připravené omáčky vložíme nakrájený jazyk a už ho v ní jen prohřejeme. Krok 5: Jako přílohu máme dvě minuty povařenou brokolici, kterou pak orestujeme na másle. Krok 6: Na ozdobu můžeme také použít pár celerových chipsů, které osmažíme na oleji.
Zveřejněno 2. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AG89
Moje poznámka
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AG89
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 19 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 6 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 6 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 7 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 7 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 11 hodinami
Tématické fráze:
uzený hovězí jazyk recept,
uzený hovězí jazyk recepty,
uzený hovězí jazyk,
hovězí jazyk recept,
hovězí jazyk recepty,
hovězí jazyk,
uzený jazyk recept,
hovězí jazyk recept v sojové omáčce,
uzený jazyk,
hovězí uzeny jazyk,
omáčka demi-glacé,
hovězí jazyk s černou omáčkou,
uzeny hovezi jazy na omacku,
omacka demi glace,
uzený jazyk s omackou,
pokrmy z uzeného jazyka,
hovězí jazyk, recept,
recept z hovezího,
uzený jazyk omacky,
recept na hovězí jazyk
Suroviny:
jazyk uzený,
celer,
smetana na vaření,
sůl,
pepř bílý,
kečup sladký,
omáčka sojová,
cukr třtinový,
omáčka chilli,
česnek,
demi glace,
škrob kukuřičný,
sůl,
pepř,
voda,
brokolice
Komentáře (9)