Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 684 kJ /
402 kcal
Bílkoviny5,98 g
Tuky21,50 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,56 g
Sůl6,10 g
Sacharidy42,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, posypeme kořením, zakápneme olivovým olejem a dobře promícháme. Krok 2: Brambory oloupeme, rozkrájíme a připravíme do vody se solí, libečkem a kmínem. Až očistíme zeleninu, brambory dáme vařit. Krok 3: Zeleninu nakrájíme: mrkev na nudličky, pórek na tři díly a každý díl ještě podélně na proužky. Papriku a vodnici na nudličky. Artyčoky necháme okapat a podélně každý rozkrojíme na 4-6 dílků. Krok 4: V nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, vložíme nejprve mrkev a artyčoky, pak přidáme papriku a vodnici a po chvíli hrášek a pórek. Hotová zelenina musí být na skus. Než vypneme, přidáme koření, event. dosolíme. Na hotové zelenině necháme rozehřát plátek másla. Krok 5: Nepřilnavou pánev rozpálíme a vyklopíme na ni maso. Dbáme na to, aby se rychle zatáhlo a nikde nebylo růžové.
Stačí pár minut a je hotové. Přendáme na talíř, přikryjeme a doděláme šťávu. Na pánev kápneme trochu vody a necháme všechny " napečeninky" pěkně spláchnout do šťávy, přisolíme a po vypnutí přidáme kousíček másla.

Zveřejněno 5. 4. 2018

Poznámka autorky janky3

Kdo nesmí máslo, musí se obejít. Ale snad kousíček nevadí. Provoní to zeleninu. Na druhé straně je dieta úplně bez tuku nezdravá pro střeva. Člověk má zácpu a je mu stejně špatně. Měla bych jíst jen dušenou zeleninu, jsem diabetik a mám nealkoholickou jaterní cirhózu, což je kombinace opravdu nešikovná pro dodržování diety, neboť je každá jiná a těch potravin, které se mohou na obě nemoci, zbývá málo. Je to buď anebo. Třeba na cukrovku se mají jíst luštěniny, ale pro játra vhodné nejsou kvůli nadýmání. Tak přeji všem, kdož mají pododbné potíže, dobrou chuť. A nejen jim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0oG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní kuřecí kousky, restovaná zelenina, brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0oG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
přírodní kuřecí maso se zeleninou, přírodní kuřecí nudličky se zeleninou, přírodní kuřecí se zeleninou, restované brambory s s kuřecím masem, kureci prirodni maso s bramborem, kureci kousky a brambory recept, kuřecí kousky s restovanou se zeleninou, kureci maso brambory grilovana zelenina recepty, přírodní kuřecí nudličky, orirodni kureci kousky, přírodní kuřecí, kuřecí kousky se zeleninou a brambory, kuřecí kousky s brambory, prirodni kureci maso recept brambory, restovaná zelenina s kukuřicí recept, restovane kureci rizky, kuřecí kousky s dušenou zeleninou, kureci kousky s bramborem a dusenou zeleninou, kuřeci kousky se zeleninou zapečeme, přírodní kuřecí řízky na zelenině

Suroviny:
řízky kuřecí, olej olivový, koření grilovací, pepř, libeček, brambory, kmín celý, sůl, artyčoky, paprika čerstvá červená, mrkev, brukev řepák vodnice, pórek, olej olivový, koření grilovaná zelenina, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu