Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda s jablky a vínem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 502 kJ /
1 315 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky79,52 g
Vláknina7,92 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy104,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami. Krok 2: V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a přikryté vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Krok 3: Mezitím nakrájíme jablka zbavená jadřinců na měsíčky.
Z medu a citrónu uděláme marinádu, kterou potřeme jablka a přidáme je po 30 minutách k roládkám i s marinádou, která zbyla. Krok 4: Troubu stáhneme na 180 °C a maso pečeme doměkka za častého přelevání výpekem. Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a šťávu zahustíme Solamylem a troškou mouky (ta nemusí být, záleží na každém z nás). Necháme krátce provařit. Z roládek před podáváním odstraníme kovové jehly. Krok 6: Příloha je zcela na naší chuti. Mohly by to být třeba bramborové šišky.

TIP: Jak připravit univerzální bramborové těsto

Zveřejněno 6. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s jablky a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBwX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda s jablky a vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Fakt luxus. Musím vyzkoušet.

rihana: Děkuji :-). Omáčka je sladkokyselkavá, velmi jemná ;-)

Tématické fráze:
veprova rolada s jablky

Suroviny:
plec vepřová, jablko, med, ghee, šťáva citronová, víno bílé, solamyl, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu