Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrely pečené na soli

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchané makrely umyjeme a osušíme. Do každé ryby vetřeme trochu libečku, dáme snítku tymiánu a půl kolečka citronu. Krok 2: Trošku oleje smícháme s paprikou a ryby potřeme. Připravíme plech s pečícím papírem a rozprostřeme sůl. Krok 3: Na sůl položíme ryby zešikma hřbetem dolů. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, podle velikosti ryb. Krok 4: Během pečení můžeme shora ryby potřít paprikovým olejem. Po upečení opatrně ryby ze soli vytáhneme a můžeme podávat.

Zveřejněno 8. 4. 2018

Poznámka autorky mika59

Po upečení může mít ryba zespodu přilepenou solnou krustu. Tu lehce odloupneme. Ryby nejsou vůbec přesolené, možná je příště malinko dovnitř osolím. Ale jsou velice šťavnaté a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrely pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MlgA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrely pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MlgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes: krásné rybičky, miluji makrely a takto jsou skvělé :-K

Tonja: komentáre pod receptom majú byť o recepte. Sem tam to je aj "mimo mísu", ale je to ľudské. Aj pochválenie fotky a pod. Môžete založiť nové vlákno v diskusii, nie pod niektorým z receptov - ohľadom komentárov, ktoré sa vám nepáčia. Prečo tu pod pekným receptom? Pouvažujte, prosím.

Tonja: A mně zase příjde, promniňte, že ti co nic nepřidali, nebo neukázali jsou nejchytřejší. Nejen tady. Nezlobte se, ale vy kritikou nešetříte, není třeba pochvaly, ale zase, když se mi to nelíbí, nemusím vše komentovat a kritizovat. Jsme přece každý jiný a jsme na webu neprofesiolnálních kuchařů a každý, kdo chce, si může najít to své...omlouvám se..

Taky si trochu "přihřeju polívčičku". Velice často (až příliš často) se setkávám v komentářích s poznámkami typu "to vypadá dobře, tak posílám bodíka" nebo "nádherné foto, posílám bod" a podobně. Já neznám přesně pravidla, za kterých Topky vznikaly, ale myslím si, že bychom se měli k receptu (co se jeho hodnocení týče) vyjádřit až tehdy, kdy jsme podle něj jídlo uvařili.

mám tady tento podobný recept, bez té soli, s česnekem, ale jsou moc dobré)
https://www.toprecepty.cz/recept/54035-pecene-makr...

Ivace64: :-K:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Rybu na soli jsem pravda nedělala, kuře často - jeden čas to byl "hit" - ta sůl nemá vůbec žádnou jinou funkci, než že izoluje tak, že se maso nepřipálí na plechu či papíru, je trochu jako grilované stejně, jako když se peče na roštu

Jj, pečení na soli je kuchařská mantra, ale avšak nezkoušel někdo posoudit rozdíl v chuti na stejném plechu pečené rybky na soli, vedle ryby podložené roštem (kovovým, bambusovým, dřevěným), PNP, alobalem?
***
ad. palcování níže:
No, třeba to nějak souvisí s těmi onými komentáři, že :-8
***
Jana Dorazinová-Remková:
Forrest Gump (paní Gumpová): "Pro hlupáka každý hloupý"

casino: ty aby ses neozval :-D

Tady si někdo koukám v palcích řeší nějaký hluboký duševní komplex:-D:-D:-D
Jinak ryby vypadají úžasně, ikdyž já mám problém se specifickou chutí makrel. Zvládnu ji jen uzenou. Když jsme byli v Norsku, tak si je tam rybáři pekli a já prchala předtím odérem :-D

srettka: to máš pravdu:-K

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tak to je krása mňam:yes:

Provokatérko :-p:yes:

Jana Dorazinová-Remková: ;-):-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pečená makrela, makrela recept, příprava makrély, recepty makrely pečené v troubě, pecene makrely, makrela recepty, pečená makrela recepty, ryba pečená v soli, makrely, makrely pečené v troubě, jak uvarit makrelu, pečene makrela, ryba v soli, makrely solne krustě, makrely pečené, jak se peče makrela, makrela pečená v troubě, pečené makrély v troubě, recept na makrely, recept na makrely pečené v troubě

Suroviny:
makrela, sůl, tymián, citron, libeček sušený, olej, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu