Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kousky z trouby na způsob guláše

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 756 kJ /
898 kcal
Bílkoviny162,86 g
Tuky9,76 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 356 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy36,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na 220-250 stupňů. Krok 2: Po půl hodiny zkontrolujeme, přidáme sůl, pepř a posypeme mletou paprikou. Pečeme, než je maso měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody nebo ztlumit troubu. Krok 3: Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody na zředění. Maso vrátíme do omáčky, podle potřeby můžeme ještě dochutit a necháme pár minut probublat na sporáku. Krok 4: Podáváme s knedlíkem, bramborami, bramborovými noky, rýží...

Zveřejněno 11. 4. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Původně jsem chtěla udělat hovězí na cibuli a česneku, ale v průběhu vaření jsem to nějak pozměnila.

Není to klasický guláš, ale chutná hodně podobně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky z trouby na způsob guláše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DL7x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky z trouby na způsob guláše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DL7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Je to vynikající :yes::-Q

V troubě dělám guláš, ptáčky, kdejaké maso s omáčkou.... ale teplotu 220 natož 250 stupňů si neumím představit....
Podívala jsem se pro zajímavost i na pečená kuřecí stehna s pórkem stejné autorky, tam je to taky, sice jen 200 st....
Jano, opravdu pečeš při těchto teplotách???

srettka: já ve svojí troubě bych to na 100°C pekla dva až tři dny. To je nevýhoda, že každá peče jinak. Proto jsem ráda za pomalý hrnec na nízké teploty.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
hovězí guláš z trouby, hovezi guláš v troubě, hovězí guláš do trouby, hovězí v troubě, hovězí z trouby, guláš z hovězího masa z trouby, gulas hovezi do trou, maso na činu péct v troubě, hovezi do trouby, hovězí maso z trouby, hovězí maso na kousky cibulí s papriku, hovězí v troubě na, hovězi gulaš v pečené v troubě, hovězí guláš s trouby, kousky maso do trouby, hovězíguláš v v troube, hhovězí guláš v troubě recept, gulaš v troubě, hovezí guláš s s rýží do trouby, hovězí guláš z trouby recept

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu