Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s paprikovým lalokem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 151 kJ /
753 kcal
Bílkoviny30,56 g
Tuky16,78 g
Vláknina30,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,60 g
Sacharidy105,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až pustí tuk, přisypeme drobně pokrájenou cibuli, kterou na tuku osmažíme společně s libovějším, na nudličky nebo kostičky pokrájeným lalokem. Krok 2: Po osmažení cibule a masa přisypeme osmažit i pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále přisypeme papriku s moukou, které během míchání necháme ve směsi také krátce osmažit. Krok 3: Vše zalijeme vývarem (zatím postačí 1,5 litru), promícháme, přisypeme na kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí. Kůži z laloku necháme v polévce vyvařit, tučnější kus, který jsme vysmažili můžeme vyndat nebo též vyvařit, záleží na tučnosti. Krok 4: Po změknutí brambor přidáme pokrájené okapané zelí (neproplachovat!) a dovaříme na skus, dolijeme vývarem do požadované hustoty a dle chuti osolíme a opepříme, případně dokyselíme šťávou ze zelí.
Nakonec přidáme trochu čerstvé nebo sušené celerové (petrželové) natě, necháme přejít varem a můžeme podávat.

Zveřejněno 13. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s paprikovým lalokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s paprikovým lalokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Při zahuštění by z toho mohl být senzační segedýnský guláš - z netradičních surovin, což já mám rád. Dávám palec nahoru a uložil jsem do oblíbených. :yes::yes::yes:
http://clupmi.blog.cz

Tématické fráze:
zelnačka recept, vepřový lalok recepty, zelnačka-recept, recepty z laloku

Suroviny:
brambory, celer, mrkev, cibule, paprika sušená sladká, mouka hladká, vývar, zelí kysané, sůl, pepř mletý, nať celerová

Přidat fotografie receptu