Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s Jidášovým uchem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arcichutne arcichutne

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 707 kJ /
886 kcal
Bílkoviny115,07 g
Tuky33,03 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,65 g
Sacharidy25,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den před vařením: očistěte 500-600 g vepřové plece od tuku a od chrupek a nakrájejte na tenké nudličky. Klademe do misky a každou vrstvu posypeme přípravkem Křehké maso (Kotany). Nakonec zakápněte olivovým olejem a opepřete, promíchjte, přikrejte a dejte marinovat přes noc do chladu. Také ten večer můžete 35-45 g sušeného Jidášova ucha dát do nádoby a zalít vodou několik centimetrů nad houbami a nechat přes noc namočené v lednici (alternativně jde namočit až druhý den 2 h předem). Krok 2: Druhý den začneme rýží. 300 ml hrnek rýže Basmati dáme do hrnce, nejlépe s dvojitým dnem, rýži několikrát propláchneme pod tekoucí studenou a vlažnou vodou (5x až 6x). Po omytí rýže přidáme k mokré rýži 1,5 hrnku vody (toho samého 300 ml hrnku, ve kterém byla rýže) a necháme odležet cca 0,5 hodiny. Z lednice vyndáme Jidášovo ucho. Vodu, která v nádobě zbyla, slijeme do hrnce a houby nakrájíme na půlcentimetrové nudličky. Vyřezejte drobné stopky, pokud u ucha jsou. Nudličky z Jidášova ucha vložíme zpět do nádoby s námáčecí vodou, přikryjeme pokličkou a dáme vařit na mírný plamen (cca 20 minut). Krok 3: Nakrájíme zeleninu: cibuli, pórek a 2 chilli papričky na půlkruhy. Rozpálíme olivový olej na hluboké panvi a dáme restovat nejprve cibuli, poté, co zesklovatí, dáme na chvilku pórek a chilli a po pár minutách sundáme ze sporáku a dáme stranou. Mezitím taky dáme vařit odleženou rýži na střední plamen a až se začně rýže vařit, plamen dáme na minimum, přidáme lžičku másla a lžičku soli, zakryjeme pokličkou a vaříme, dokud se nevyvaří voda (celý proces trvá asi 15 minut). Vypneme sporák a poté zabalíme do několika útěrek a necháme odležet. Krok 4: Vyndáme maso z lednice. Pánev vrátíme na plamen, rozpálíme ji na maximum a až poté přidáme vepřové nudličky. Zamícháme a restujeme. Nudličky budou vylučovat hodně vody, protože jsou natrávené enzymy. Štáva z nudliček se začne postupně sama zahušťovat kousky masa a odpařováním. Tento proces bude trvat podle pánve a intenzity sporáku 5-10 minut. Mezitím scedíme povařené Jidášovo ucho, ale vodu z hub opět uchovejte (např. do hrnku). Jidášovo ucho přidejte k nudličkám a restujte a míchejte společně 2-4 minuty. Poté přidejte i předsmaženou cibuli s pórkem a chilli a restujte společně další 2-3 minuty. Poté podlejeme vývarem z Jidášova ucha a dusíme cca 5 minut, okořeníme lžící mletého kmínu, lžící mletého římského kmínu (tzv. kuminu) a lžíci kari (zn. J.C.Horn; všechny lžíce budou zarovnané). Ještě podusíme cca 5 minut a na závěr dochutíme lžíci sojové omáčky (zn. Jon Sen, připadně nějaká bio) a dosolíme dle chuti (většinou není třeba kvůli marinovací směsi a sojovce) a podáváme.

Zveřejněno 16. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s Jidášovým uchem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nm2z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s Jidášovým uchem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nm2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tož, pěkně je to napsané, pěkně:yes:
No, je tu ale někdo, kdo si dokáže představit ten odér, když se na půl kila masa dá 1 lžíce mletého římského kmínu (tzv. kuminu), he? 8-(

arcichutne: jsem zase o něco chytřejší:yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

ještě jsem zapomněl dodat, že k tomuto jídlu mi přišla super kombinace korejské kimcchi!

Tématické fráze:
jidášovo ucho recepty, ucho jidášovo recept na použití, recepty z jidášova ucha, recepty z jidasova ucha, recept s jidadovym uchem, jidasovo ucho varit, křehké nudličky, namáčení jidášova ucha, vepřové nudličky na kari

Suroviny:
plec vepřová, jidášovo ucho, maso, rýže basmati, cibule, pórek, chilli paprika čerstvá, máslo, kmín mletý, římský kmín mletý, omáčka sojová, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu