Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunkový nebo sýrový chřest v trojobalu

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a necháme okapat a zchladnout. Krok 2: Chřest můžeme obalit už takto předvařený v mouce, vejcích a strouhance, ale můžeme ho také ještě před obalením ochutit různým kořením dle vlastní chuti nebo česnekovou pastou. U nás vede varianta se šunkou nebo se sýrem, kdy každou tyčinku chřestu obalíme do slabě na plátky tence pokrájené šunky nebo sýra. Sýr musí být předem vyndaný z lednice, aby změkl a byl poddajný a při obalování se nerozbaloval. Lepší jsou tučnější sýry. Krok 3: Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou, různými dipy s česnekem, zázvorem, bylinkami... nebo s tatarkou, okurkovým salátem...

Zveřejněno 23. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkový nebo sýrový chřest v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpg0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunkový nebo sýrový chřest v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpg0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty na zelený chřest obalovany, zelený chřest se šunkou, zelený chřest se šunkou a sýrem, chřest obalený šunkou a sýrem, zelený chřest se slaninou v trojobalu, zelený chřest v trojobalu, smaženi chřest recept, obalený chřest v trojobalu

Suroviny:
chřest, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, šunka, sýr, pasta česneková, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu