Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony

Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí. Podáváme ji s krutony, slaninou a zakysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie920 kJ /
220 kcal
Bílkoviny4,86 g
Tuky3,16 g
Vláknina10,32 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy39,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polníček a rukolu dobře opereme. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mrkev a housku na kolečka. Česnek na plátky. Krok 2: V hrnci s trochou oleje zpěníme cibuli, přidáme mrkev, česnek a chvíli restujeme, než se česnek rozvoní. Dále přidáme brambory, polníček, rukolu a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor a mrkve. Krok 3: Mezitím na pánvi opražíme uzenou slaninu a na grilovací pánvi housku. Můžeme na sucho nebo s kapkou oleje. Krok 4: Uvařenou polévku rozmixujeme a je-li potřeba, ještě dochutíme. Krok 5: Nandáme na talíře, dozdobíme krutony, uškvařenou slaninou, kouskem zeleného polníčku, mrkve a pokapeme zakysanou smetanou.

TIP: Další recepty z polníčku

Zveřejněno 23. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z polníčku a rukoly s uzenou slaninou a krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zajímavý nápad, zatím jsem polníček používala jen čerstvý. Polévka vypadá krásně :yes:

Polníček:-?
A proč se dává do polévky, tedy PROČ SE VAŘÍ:-?:-?
Ze zdraví prospěšných důvodů, či kvůli zelené barvě:-?:-?:-?
Kdysi jakýsi "Ajnštajn" na Wiki napsal, že má jemnou oříškovou chuť a teď se toto moudro papouškuje všude možně; asi je to stejné jako se železem ve špenátu, vzpomínáte? 8-(
Používám ho na salát, podobně jako listové saláty, ale ani při nejlepší vůli v polníčku oříšky necítím a necítím, snad jen náznak chuti zeleného hrášku...:-)
No, pokud ale někdo sklízí polníček srpem (podobně jako já sklízím medvědí česnek kosou) a v marketu pak nevyhazuje 240,-/kg, tak je má úvaha bezpředmětná, že:-p

Tématické fráze:
polnicek vari se?, polévka z polníčku, rukola spenat polévka, špenát z z polníčku, polevka rukola polníček, polníček wikipedieje zdravi, polévka s rukolou, polníček recepty, polníček top recepty, polnicek polévka, dava se rukola do polevky, polniček a špenát polevka, polévka polníček rukola, recepty s uzenou slaninou, polníček wiki, hraskova polevka s rukolou

Suroviny:
polníček, rukola, brambory, mrkev, cibule, česnek, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, olej, houska, špek uzený, polníček, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu