Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva na způsob svíčkové

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marbene marbene

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 265 kJ /
541 kcal
Bílkoviny15,38 g
Tuky34,77 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy28,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu nakrájíme na kousky. Rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme máslo a na něm zpěníme nakrájenou
cibuli.Přidáme hlívu, sterilovanou zeleninu i s nálevem, koření (dáme do kulatého sítka), sůl a podlijeme vodou
dle potřeby. Krok 2: Dusíme do změknutí hlívy. Vyndáme koření a pak zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce.
Provaříme. Dochutíme octem a cukrem. Krok 3: Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 29. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva na způsob svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjWl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva na způsob svíčkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjWl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3

Svíčkovou mi to moc nepřipomínalo, ale jinak je to velmi chutné jídlo...:yes:

Nějak se mi to nezdá, v tlakovém hrnci 40 minut hlívu? Vždyť z ní nic nezbyde. Nestačilo by max 10 minut?

Anamor: hlíva má poměrně tuhé nožky.Tak zkuste těch 10 minut a uvidíte.Tak to tam necháte déle.:-)

Tématické fráze:
svíčková z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná svíčková, svickova zhlivy ustricne, hlíva recepty, hlíva se svíčkocou, recept hliva na svíčkovou, hlíva-recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, špek, cibule, máslo, tymián, sůl, šlehačka, směs zeleninová pod svíčkovou, mouka, cukr

Přidat fotografie receptu