Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 614 kJ /
625 kcal
Bílkoviny98,28 g
Tuky13,68 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 786 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky a opepříme. Plátky jater orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, sojovou omáčku, pokrájený pórek a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut. Krok 2: Játra vyjmeme a udržujeme v teple. Játrový sosík s rajčaty a pórkem osolíme, zahustíme solamylem (moukou) rozmíchaným ve vodě. Povaříme ještě cca 10 minut. Játra vložíme zpět do omáčky. Podáváme se zeleninovou rýží.

Zveřejněno 10. 5. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Chřest a hrášek jsem upravovala k večeři v druhé nádobě a tak jsem jen přizdobila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJJ5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na loupaných rajčatech a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová játra, vepřová játra s porkem, vepřová játra s s porkem

Suroviny:
játra vepřová, rajče loupané, omáčka sojová, cibule, pórek, olej, pepř, sůl, solamyl, vývar

Přidat fotografie receptu