Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 140 min

150 min (10 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 670 kJ /
877 kcal
Bílkoviny121,00 g
Tuky40,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále vaříme na mírném příkonu tepla. Krok 2: V průběhu vaření polévky uvaříme v osolené vodě polévkové těstoviny, které po uvaření scedíme a propláchnene studenou vodou. Krok 3: Polévku přecedíme a do vývaru vložíme hrášek, který zhruba 5 minut povaříme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu z vývaru, obrané maso a těstoviny. Polévku případně dosolíme, opepříme a odstavíme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou petrželku a pažitku. Krok 4: Uvařené těstoviny nemusíme dávat přímo do polévky, ale můžeme je dát na talíř a zalít horkým vývarem.

Zveřejněno 21. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxDW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxDW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Martick@: to zrovna není příliš fér - Dajda a Casino jsou jedni z mála, kteří jednak vaření rozumí a jednak mnohé nesmysly zde trochu korigují. Tedy snaží se jako jedni z mála. Myslím, že bez jejich komentářů by se zdejší grafomanky rozjely daleko víc. Počet "receptů" se množí málem geometrickou řadou, ale úroveň a přehlednost jde do kytek.

hospodyne: Od korigování nesmyslů tu jsou jiní. Ne otravná všudypřítomná Dajda.:-//8-(

Tady opravdu nechápu přidání tohoto receptu jako nového. :no: Ivo, to nemůžeš přidat fotku k receptu v poznámce nebo jinému totožnému? Připsání žebra to, myslím, nezachrání ...

Dajda: S autorkou si nemáte co vyčítat. Stejně neúnavná a vyčerpávající8-(:-//

Zobrazit starší odpověď

Nerozumím Poznámce. To je vlastně vložen tentýž, stejný recept (jako v Poznámce), a aby přeci jen tentýž nebyl, bylo dodatečně, po schválení, přidáno ještě vepřové žebro:-?

To je spíše zeleninový vývar s příměsí vepřových kostí!

cathleen: do poznámky jsem Ivo dala ten můj starší recept proto, že byl podobný tomuto receptu a i přesto nebyl nazván zeleninový, byl bez poznámek, ale píše se zde, proč dávám do poznámky ten recept? Takže je pryč , jeden recept byl a je o.k. vším a tento podobný je tedy jen zeleninový vývar? Byl blbě popsán tento recept..:-* ano..

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
vývar z kostí, vepřový vývar se zeleninou, vývar z vepřových žeber, vývar s kostí, vývar z vepřových kostí, vyvar z zeber, vyvar ze žeber, jak se vari vyvar, polévka z vepřových žeber, zeleninový vývar s kostí, vývar z vepřové kosti, silný vývar z kostí, zeleninový vývar s libečkem, vývar s libečkem, veprovazebra na zelenine, jak uvařit vývar z kostí, recept vepřová žebra se zeleninou, jak uvařit čistý vyvar, jak se vaří žebra, kolik kostí na vývar

Suroviny:
kost, žebra, mrkev, petržel, pórek, celer řapíkatý, sůl, pepř, bobkový list, pepř celý, libeček, kurkuma, hrášek mražený, nudle polévkové, petrželka, pažitka

Přidat fotografie receptu